Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 7 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Kevin Hart trekt zich terug als presentator Oscars

Komiek Kevin Hart heeft zich teruggetrokken als presentator van de Oscars van 2019 nadat er ophef is ontstaan over tweets en opmerkingen die hij een aantal jaar geleden maakte.

Uitspraken uit 2010

De 39-jarige Hart verwijderde een aantal berichten van zijn tijdlijn, maar in screenshots die circuleren in Amerikaanse media zijn de uitspraken uit 2010 nog te zien. Zo is het bericht: ‘Als mijn zoon thuiskomt en hij probeert met het poppenhuis van mijn dochter te spelen, zou ik het stukslaan op zijn hoofd en zeggen dat het gay is’, te lezen.

Jaren terug zei de komiek in zijn comedyshow dat het een van zijn grootste angsten is dat zijn zoon homo is. „Ik ben geen homofoob", zei Hart.

Eerder deze week werd bekend dat Kevin Hart de prestigieuze awardshow mocht presenteren. Het was al lang een doel van de komiek. „Dit is een kans die je maar één keer in je leven krijgt", schreef hij eerder deze week op Instagram.

Kevin Hart zegt dat hij de aandacht niet wil afleiden op een avond waarop artiesten zouden moeten schitteren. Hij heeft de LHBT-gemeenschap zijn excuses aangeboden voor de tweets. Eerder zei hij dat mensen niet zo moeilijk moeten doen over zijn oude tweets en dat hij zich niet laat frustreren door critici.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.