Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 8 dec 2018

Doven en slechthorenden boos over Flikken Maastricht

We weten natuurlijk allemaal dat Flikken Maastricht ongekend populair is, maar toch is het altijd even spannend of het nieuwe seizoen weer net zo goed opgepakt gaat worden als het vorige.

Nadat vanochtend de kijkcijfers bekend zijn geworden blijkt dat Victor Reinier en Angela Schijf zich geen zorgen hoeven te maken: de eerste aflevering van het dertiende seizoen van de serie werd door maar liefst 1,36 miljoen mensen gekeken.

Niet goed horen

Hoewel de meeste mensen laaiend enthousiast zijn, vinden sommigen de verhaallijn van het nieuwe seizoen ongeloofwaardig van start gaan. Zo melden veel Twitteraars dat ze een verslaafde Eva toch echt te ver vinden gaan, helemaal omdat ze de volgende dag ‘gewoon’ weer aan het werk is.

Ook kan de eerste aflevering op veel commentaar van doven en slechthorenden rekenen. Er is namelijk geen rekening gehouden met ondertiteling en in sommige delen van de afleveringen zaten scènes waarin de personages maskers droegen. Een moeilijke taak om dan nog te liplezen dus…

Niet het hoogste

Flikken Maastricht scoorde niet het hoogste aantal kijkcijfers gisterenavond; die eer was weggelegd voor The voice of Holland met twee miljoen kijkers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Doven en slechthorenden boos over Flikken Maastricht
Sluiten