Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 5 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Dít zijn de 3 bestverdienende artiesten ter wereld

Zakenblad Forbes heeft weer weten te ontfutselen welke artiesten er de komende jaren (lees: de rest van hun leven) warmpjes bijzitten. Alle bedragen in de top tien zijn al bést noemenswaardig, maar U2 spant de kroon: volgens Forbes harkte de Ierse band tussen juni 2017 en juni dit jaar 118 (!) miljoen dollar binnen.

Wereldtournee

U2 verdiende omgerekend zo’n 104 miljoen euro, al moet de belasting daar nog wel van af. Het fraaie bedrag dat overblijft heeft de band te danken aan de wereldtournee waarmee het dertig jaar oude album The Joshua Tree werd gevierd.

Laat dat geld maar rollen

Welke artiesten verder niet hoeven te klagen op financieel gebied? Nou, de Britse band Coldplay bijvoorbeeld, die met 115,5 miljoen dollar de tweede plek in de ranglijst vervult. De derde plek is voor singer-songwriter Ed Sheeran, die met zijn muziek goed was voor 110 miljoen dollar. De Amerikaanse zanger Bruno Mars komt financieel gezien aardig in de buurt van de populaire zanger: hij verwierf 100 miljoen dollar aan inkomsten.

En de vrouwen dan?

De best verdienende vrouwelijke artiest is niet Taylor Swift, maar Katy Perry. Zij staat op de vijfde plek met 83 miljoen dollar. Ook best lekker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.