Metro
Metro Entertainment 29 nov 2018 / 15:04 uur

Miljuschka Witzenhausen eert moeder Astrid Holleeder

Miljuschka Witzenhausen, deskundige aan de desk bij RTL Boulevard plaatste donderdag een foto op haar Instagram, waarbij ze uitgebreid stilstaat bij haar moeder Astrid Holleeder en hoeveel ze voor haar betekent.

Omdat haar moeder wordt bedreigd door haar broer Willem Holleeder, is het voor haar al heel lang niet meer mogelijk om in het openbaar te verschijnen. Door het plaatsen van de foto wil Witzenhausen haar moeder een hart onder de riem steken.

Rugdekking

Zo schrijft Witzenhausen: „Net als op deze foto geeft ze me altijd rugdekking terwijl ik mijn levenspad beloop.” Op de foto is te zien dat de RTL Boulevard-deskundige door het zand loopt, terwijl haar moeder achter haar buiten beeld blijft. „Liefhebben is een groot goed. Ik denk dat je om lief te hebben vanuit thuis het gevoel moet krijgen goed genoeg te zijn en het waard moet voelen om liefde te ontvangen en te geven.” Witzenhausen vervolgt dat haar moeder haar altijd dat gevoel heeft gegeven. „Het is haar gelukt om binnen vrij lastige omstandigheden mij veilig te laten voelen, zelfvertrouwen te geven en onder haar liefdevolle toezicht mijn vleugels uit te laten slaan.”

View this post on Instagram

Liefhebben is een groot goed. Ik denk dat je om lief te hebben vanuit thuis het gevoel moet krijgen goed genoeg te zijn en het waard moet voelen om liefde te ontvangen en te geven. Mijn moeder heeft dit gedaan. Het is haar gelukt om binnen vrij lastige omstandigheden mij veilig te laten voelen, zelfvertrouwen te geven en onder haar liefdevolle toezicht mijn vleugels uit te laten slaan. Net zoals op deze foto geeft ze me altijd rugdekking terwijl ik mijn levenspad beloop. Ze is mijn rots in de branding. Door haar dappere daden en boek is ze inmiddels een beetje van heel Nederland. Iedereen heeft een mening over haar, de vrouw die boven alles mijn moeder is. Soms wens ik dan dat in de meningsvorming een beetje het oogpunt liefhebben word meegenomen. Online is het heel makkelijk om iets te zeggen. Je bent anoniem onzichtbaar maar kan wel een riolering van woorden over iemand uitstorten. Ik weet dat dit iedereen overkomt de laatste tijd in meerdere of mindere mate. Daarom wil ik jou vragen een foto te delen van degene die jij lief hebt. Zodat we de online wereld een iets mooier, positiever plekje kunnen maken #ikhebjelief #mama #samenzijn #liefde

A post shared by Miljuschka (@miljuschka) on

Rots in de branding

Witzenhausen noemt haar moeder haar rots in de branding en staat stil bij het feit dat het tegenwoordig voor iedereen heel makkelijk is om online je mening over iemand te geven. „Je bent anoniem en onzichtbaar maar kan wel een riolering van woorden over iemand uitstorten.” Ze vraagt haar volgers daarom ook een foto te delen van iemand die zij lief hebben. Zo hoopt ze de wereld een stukje mooier en positiever te maken.

Impulse

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Miljuschka Witzenhausen eert moeder Astrid Holleeder
Sluiten