Pierre Oitmann
Pierre Oitmann Entertainment 29 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #23

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. Volg ook onze Spotify playlist, met van elke artiest drie nummers. 

1. Phil Collins
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, vraag dat maar aan Phil Collins. Ruim veertien jaar na zijn Farewell Tour keert de drummende zanger (of, beter gezegd: zingende drummer) terug voor een Europese tournee. Dit onder de naam Not Dead Yet: Live. “Ik heb mijn passie voor muziek en optreden teruggevonden”, zegt hij over zijn comebacktournee. Gezien zijn gehoor- en gewrichtsproblemen, opgelopen door het vele optreden, is de kans klein dat hij nog achter het drumstel kruipt, maar we mogen blij zijn dat de zanger van hits als ‘You’ll Be In My Heart’, ‘Another Day In Paradise’ en ‘In The Air Tonight’ überhaupt nog optreedt.

Waar: Goffertpark, Nijmegen
Wanneer: 20 juni 2019
Ticketprijs: tussen € 88,48 en € 122,08
Start kaartverkoop: vrijdag 30 november om 10.00 uur

Toptrack: ‘In The Air Tonight’

2. Lil’ Kleine
We hoeven niet meer uit te leggen dat Nederlandse hiphop booming is. Voor wie dat nog niet doorhad, legt rapper Donnie dat haarfijn uit in zijn interview in Metro. Nu is nederhop zeker geen recent fenomeen, want het genre bracht sinds midden jaren ’90 al een grote stroom aan hits voort, maar in 2018 is Nederlandstalige rap groter dan ooit – en het einde lijkt nog lang niet in zicht. Een nieuwe mijlpaal wordt het concert van Lil’ Kleine in de Ziggo Dome; de eerste soloshow van een Nederlandse rapper in die zaal. Lil’ Kleine belooft veel nieuwe muziek en recente samenwerkingen te laten horen.

Waar: Ziggo Dome, Amsterdam
Wanneer: 11 mei 2019
Ticketprijs: tussen € 32,50 en € 79,- (Golden Circle)
Start kaartverkoop: donderdag 28 november om 20.00 uur

Toptrack: ‘Verleden Tijd’

3. Best Kept Secret
Het festivalseizoen lijkt misschien nog niet zo heel lang geleden te zijn geëindigd, maar het is nu alweer tijd om vooruit te kijken naar de popfestivals van komende zomer. De eerste headliners van grote festivals als Pinkpop en Sziget druppelen langzaamaan binnen en ook Best Kept Secret maakte afgelopen week de hoofdact bekend voor de eerste van in totaal drie festivaldagen: Bon Iver. Het is inmiddels tien jaar geleden dat de folkzanger doorbrak met zijn debuutalbum For Emma, Forever Ago, met daarop ‘Skinny Love’, dat een paar jaar later een hit werd in de versie van Birdy.

Waar: Beekse Bergen, Hilvarenbeek
Wanneer: 31 mei t/m 2 juni 2019
Ticketprijs: € 80,- (dagkaart), € 152,50 (weekendkaarten zonder camping), € 175,- (weekendkaarten met camping)
Start kaartverkoop: zaterdag 1 december om 10.00 uur

Toptrack: ‘Skinny Love’

4. Mike Shinoda
De rapper en medeoprichter van Linkin Park heeft een zware periode achter de rug, nadat zijn goede vriend en Linkin Park-leadzanger Chester Bennington in juli 2017 zelfmoord pleegde, enkele maanden dat ze nog gezamenlijk optraden in Amsterdam. De rouwverwerking resulteerde in Mike Shinoda’s soloalbum Post Traumatic, met daarop gastbijdrages van onder andere Machine Gun Kelly en Deftones-zanger Chino Moreno. Overigens maakte Shinoda in 2005 al het hiphopalbum The Rising Tiedonder de naam Fort Minor, met ‘Where’d You Go’ als bescheiden hit. Shinoda maakte zelf de visuals voor zijn aankomende tournee, waarbij hij opnieuw Amsterdam aandoet.

Waar: AFAS Live, Amsterdam
Wanneer: 21 maart 2019
Ticketprijs: € 40,-
Start kaartverkoop: vrijdag 30 november om 10.00 uur

Toptrack: ‘Ghosts’

5. The Smashing Pumpkins
Weet je wat Nelly Furtado, Marilyn Manson en Panic! At The Disco met elkaar gemeen hebben, los van het feit dat ze bekende muzikanten zijn? Alle drie zijn ze beïnvloed door The Smashing Pumpkins, één van de meest bejubelde rockbands uit de jaren ’90. Ook in de afgelopen achttien jaar heeft de band rondom zanger Billy Corgan een reeks albums uitgebracht, al is de deze maand verschenen plaat Shiny And Oh So Bright, Vol. 1 / LP: No Past. No Future. No Sun. de eerste sinds het jaar 2000 met de originele bandleden Jimmy Chamberlin en James Iha in de gelederen.

Waar: AFAS Live, Amsterdam
Wanneer: 11 juni 2019

Ticketprijs: € 50,40
Start kaartverkoop: vrijdag 30 november om 10.00 uur

Toptrack: ‘1979’

Luister meer van bovenstaande artiesten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.