Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Entertainment 28 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Lil Kleine: ‘Mijn moeder heeft erge dingen gedaan’

Johnny de Mol vertrok voor zijn tv-programma Waar Is De Mol? samen met Lil’ Kleine, zijn verloofde Jaimie en Maarten vader van de rapper naar Tanzania. In een emotioneel en openhartig gesprek met Johnny vertelt Jorik (Kleines echte naam) voor het eerst over de band met zijn moeder.

Impulse

Vader is God

De 24-jarige rapper heeft een hele goede band met zijn vader. „Ik geloof in mijn vader. Voor mij is mijn vader god." Zo hecht als de band met je vader is, zo moeizaam is die met je moeder, zegt Johnny. Daarop reageert Jorik: „Tja, moeizaam. Ik heb dat hoofdstuk afgesloten. Ik ben daar misschien heel hard in, maar ik heb daar geen gevoel meer bij.
"

https://www.instagram.com/p/BqsGOJLAPy8/

‘Dingen doe je kind niet aan’

Lil’ Kleine vertelt dat zijn moeder hele erge dingen heeft gedaan met hem als kind. „Die dingen doe je niet bij een kind. Helemaal bij niemand en al helemaal niet bij je eigen kind." De relatie met zijn moeder behoort volgens hem dan ook tot het verleden. „Ik heb dat op een jonge leeftijd al afgesloten. En ik ben daar misschien heel hard in, maar ik heb daar geen gevoel meer bij."

Kans om oma te zijn zit er nog in

Johnny vraagt zich af of er op een of andere manier nog een herkansing in zit met zijn moeder. „Jawel," reageert de rapper resoluut. Ze heeft de kans om moeder te zijn ‘goed verkloot’. Toch laat hij weten dat ze nog wel de kans gaat krijgen om oma te zijn, als hij ooit een kind krijgt.

Doordat zijn moeder niet aanwezig is in zijn leven, betekent zijn vader alles voor hem. „Ik ben hem gewoon heel dankbaar voor alles. Mijn leven staat nu in het teken van mijn vader, totdat hij er niet meer is," spreekt Jorik liefdevol over zijn vader. Johnny vraagt hem hoe zijn jeugd er uit had gezien zonder zijn vader. „Ik denk dat ik er dan niet meer was," bekent de artiest.

Aflevering Waar is de Mol? gemist? Hier kijk je hem terug.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.