E.Westland
E.Westland Entertainment 6 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Fleetwood Mac sluit jubileumeditie Pinkpop af

Fleetwood Mac sluit volgend jaar de jubileumeditie van Pinkpop af. Dat heeft de organisatie dinsdag bekend gemaakt. De Brits-Amerikaanse band is bekend van nummers als Go Your Own WayDreams en Songbird.

De één vond het een gouden greep, de ander vond dat Pinkpop zijn ziel verloor toen Justin Bieber vorig jaar optrad op als afsluiter van Pinkpop 2017. Daarmee koos Pinkpop voor een andere koers: weg van het oude rockersimago en meer aansluiting bij het jonge publiek. Maar de vijftigste editie lijkt met Fleetwood Mac als eerst bekende afsluiter weer als vanouds te worden.

In 1971 trad de band ook al eens op bij het Limburgse festival. Dat was pas de tweede editie van het festival en Fleetwood Mac maakte toen meer bluesmuziek. Inmiddels is de band meer bekend van pop-rock nummers.

Overigens zal de band naar alle waarschijnlijkheid niet volledig in zijn aloude formatie te zien zijn. Gitarist Lindsey Buckingham zou (opnieuw) ruzie hebben met zijn ex Stevie Nicks en werd in april van dit jaar ontslagen uit de band.

Vorige maand werd al bekend dat Fleetwood Mac naar Europa komt. Een concert in Nederland stond toen niet op de planning. De band is ook de headliner op het festival Werchter Boutique, dat in hetzelfde weekend als Pinkpop wordt gehouden: op 8 juni.

De kaartverkoop van Pinkpop begint zaterdag 16 maart 2019. Het jubileumfestival wordt gehouden van 8 tot en met 10 juni. Het is nog niet duidelijk of aan de vijftigste editie een extra vierde dag wordt toegevoegd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.