Johan van Boven
Johan van Boven Entertainment 11 okt 2018 / 06:59 uur

‘Expeditie verdient de Ring meer dan Luizenmoeder’

Heimwee, verveling, ruzie en gedachten die al terug in Nederland zijn. Deze ingrediënten zorgden ervoor dat er al vier deelnemers van Expeditie Robinson hebben opgegeven en het onbewoonde eiland vroegtijdig hebben ingeruild voor hun normale leven. I Am Aisha, Josylvio, Tony Junior en Donny Roelvink gooiden de handdoek in de ring.

Dit tot grote verbazing en frustratie van Carlos Platier Luna, de winnaar van Expeditie Robinson 2017. Dat seizoen maakt donderdagavond kans op de Gouden Televizier-Ring, maar er bestaat lichte vrees dat de opgevers van dit seizoen een negatieve invloed hebben op het stemgedrag van de kijkers. „Ik hoop natuurlijk dat het niet het geval zal zijn”, aldus Carlos. „Ons seizoen was onvergetelijk, omdat er na zeven jaar eindelijk weer onbekenden meededen en dat er voor het eerst een unieke mix van BN’ers en onbekende mensen was. Voor mij kwam een droom uit toen ik het programma won. En zo hebben heel veel kijkers het thuis ook beleefd. Dan zou het doodzonde zijn als toevallig een paar opgevers dat beeld nu verstoren.”

Spelletje

Hij kan er met zijn hoofd niet bij dat mensen aan een survivalprogramma meedoen en vervolgens niet kunnen omgaan met de omstandigheden op een eiland waar ze zelf voor eten en een redelijke slaapplek moeten zorgen. „Je weet toch van tevoren waar je aan begint”, zegt de winnaar uit Oldenzaal. „Het is niet een of ander spelletje, nee, het gebeurt daar allemaal echt. Iedereen krijgt heimwee, iedereen heeft honger. Daar moet je je goed op voorbereiden en dat hebben er dit seizoen duidelijk een paar niet gedaan.”

Maar zelfs krachtmens Carlos zal toch wel een moment aan opgeven hebben gedacht? Al was het maar even. „Als ik een proef won, mocht ik naar winnaarseiland. Maar daar verloor ik dan weer een proef. Dus moest ik weer terug naar het andere eiland. Zo ging ik de hele tijd op en neer. Op een gegeven moment dacht ik: moet ik wéér terug, mezelf wéér bewijzen, wéér een proef zien te winnen. Ik stond toen op een berg en ik had een prachtig uitzicht. Vijf minuten heb ik gedacht dat ik naar huis wilde. Maar al snel dacht ik weer aan mijn enige doel: winnen.”

Carlos Platier Luna won vorig seizoen Expeditie Robinson. Foto: ANP

Hij denkt dat BN’ers sowieso sneller opgeven dan mensen uit Kamp Onbekend, waar hij zelf ook deel van uitmaakte. Na de loodzware selectieprocedure liep hij door talloze treincoupés, flats en wijken om te vragen of mensen op hem wilden stemmen. „Als je al die moeite al hebt gedaan, geef je iet zo snel op. De BN’ers hoeven dat allemaal niet te doen, zij worden gevraagd voor het programma.”

Expeditie Robinson van RTL heeft donderdagavond tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala concurrentie van De Luizenmoeder en Beau five days inside van Beau van Erven Dorens. De Luizenmoeder wordt als torenhoge favoriet gezien, maar Carlos zou het niet geheel terecht vinden als het AvroTros-programma wint. „Ik heb me ook doodgelachen om De Luizenmoeder, maar vergeet niet dat Expeditie Robinson al achttien jaar lang een topprogramma is. De waarde ervan is allang bewezen, terwijl De Luizenmoeder dat pas een jaar heeft gedaan. Ik zou het zonde vinden als een nieuwkomer er gelijk met zo’n prachtige prijs vandoor gaat.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Expeditie verdient de Ring meer dan Luizenmoeder’
Sluiten