Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 5 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Anouk emotioneel aan tafel bij de Wereld Draait Door

Anouk was donderdagavond te gast bij de Wereld Draait Door en werd daar gegrepen door emoties. De zangers zat aan tafel om te vertellen over haar nieuwe muziek, maar werd zichtbaar emotioneel toen Matthijs van Nieuwkerk haar vroeg naar de betekenis achter een van haar nummers.

Anouk stapte voor dit album af van Engelstalige nummers. „Ik was gewoon verveeld en zocht wat meer uitdaging”, aldus de zangers. Ze vertelt aan van Nieuwkerk dat ze niet van plan is met haar nieuwe muziek het land door te gaan toeren. „Dat past niet in de set. Ik zal op een concert hooguit twee of drie Nederlandstalige nummers zingen.”

Heftig

De zangers kreeg het moeilijk toen van Nieuwkerk over haar nummer Red Mij begon. „Je zingt: ‘Red mij, laat me niet alleen geloof me, mijn hart is echt niet gemaakt van steen. Ik smeek u op mijn knieën, ik smeek u’. Wie is u?”, vroeg de presentator. Zichtbaar aangeslagen antwoordde de zangers: „Hetgeen wat ik niet kan vinden op dat moment. De een noemt het god, de ander noemt het iets anders. Ik vind het heftig.”

Als tafeldame Britt Dekker vraagt of het iemand is die ze is verloren ontkent de zangers. „Dat is misschien ook wel de reden dat ik sommige van deze Nederlandse nummers niet wil spelen of niet prettig vind. Ik weet niet waarom, het is gewoon anders.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.