Pierre Oitmann
Pierre Oitmann Entertainment 20 sep 2018
Leestijd: 3 minuten

METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #13

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. Volg ook onze Spotify playlist, met van elke artiest drie nummers. 

1. Jess Glynne
Het tweede album van Jess Glynne, Always In Between geheten, had eigenlijk deze week al moeten verschijnen, maar de releasedatum is verplaatst naar 12 oktober. Nog heel even geduld dus, maar als je een fan bent van de roodharige Britse popzangeres dan kun je wel alvast concertkaarten bemachtigen voor de show die ze komend voorjaar geeft in Utrecht. Tijdens haar optreden op Pinkpop in juni gaf Jess Glynne al een klein voorproefje van haar nieuwe werk, naast de hits ‘Hold My Hand’, “My Love’, ‘These Days’ en ‘Rather Be’. Binnenkort lees je in deze krant een interview met Jess Glynne.

Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Wanneer: 15 maart 2019
Ticketprijs: € 33,-
Start kaartverkoop: vrijdag 21 september om 9.00 uur

Toptrack: ‘All I Am’

2. Donnie
We hebben een lange, warme en zeer zonnige zomer achter de rug, dus je hebt vast vaak buiten gezeten met een ‘snelle planga’ op je hoofd. De connaisseur van de snelle planga’s, de Amsterdamse rapper Donnie, houdt nog even vast aan de zinderende zomer van 2018, want tussen Sinterklaas en Oudejaarsdag gaat hij zijn grootste hit vertolken tijdens een tournee door Nederland. Donnie alias Maradonnie alias Celine Dionnie alias de leipste rapper van het Leidseplein geeft in december ook een gezamenlijke show met Joost in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Hiervoor zijn eveneens nog kaarten verkrijgbaar.

Waar: TivoliVredenburg, 013, Doornroosje, Nieuwe Nor, Bird, De Oosterpoort
Wanneer: 12 t/m 28 december 2018
Ticketprijs: tussen € 11,- en € 16,60
Start kaartverkoop: vrijdag 21 september om 10.00 uur

Toptrack: ‘Snelle Planga’

3. MHD
Wie de afgelopen zomer met de auto door Frankrijk heeft gereden, heeft ongetwijfeld opgemerkt dat heel veel radiostations daar vrijwel uitsluitend Franstalige rapmuziek draaien. Artiesten als Booba, Nekfeu, Kaaris en ook de bij ons bekende Maître Gims en Belg Stromae zijn razend populair. Zo ook Parijzenaar Mohamed Sylla alias MHD, die de bijnaam ‘prins van de afrotrap’ heeft gekregen. Je mag hem zelfs de uitvinder van het genre noemen, dat een mengvorm is van trap en afrobeat. De 24-jarige rapper van Guinese en Senegalese afkomst brengt deze week zijn nieuwe album 19 uit, een referentie naar het negentiende arrondissement in Parijs waar hij woont.

Waar: AFAS Live, Amsterdam
Wanneer: 16 januari 2019

Ticketprijs: € 35,84
Start kaartverkoop: vrijdag 21 september om 10.00 uur

Toptrack: ‘XIX’

4. Hozier
Zo nu en dan komt er een artiest compleet uit het niets met een song die je maar niet loslaat. Dat deed Hozier in 2014 met ‘Take Me To Church’. Het lied was niet direct een groot succes, maar groeide gestaag uit tot een allesomvattende monsterhit, die zijn titelloze debuutplaat naar de eerste plek van de verkooplijsten duwde. De Ierse singer-songwriter bracht eerder deze maand de EP Nina Cried Power uit, waarop hij wordt bijgestaan door soullegendes Mavis Staples en Booker T Jones. De titeltrack is een zeldzame vorm van sociaal activisme in de hedendaagse popmuziek. Dat hij nog meer te melden heeft, hoor je dit najaar bij zijn concert.

Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Wanneer: 4 december 2108
Ticketprijs: € 41,50
Start kaartverkoop: vrijdag 21 september om 9.00 uur

Toptrack:‘Nina Cried Power’

5. Winne
Het was negen jaar relatief stil rondom Winston Bergwijn alias Winne. Zijn album Winne Zonder Strijd dateert uit 2009, al maakte hij in 2013 nog deel uit van het collectief Great Minds, met Sticks, Jiggy Djé en Dr. Moon. Onlangs liet hij weer van zich horen op de tracks ‘Koningsdag’ van Zwart Licht en ‘Saus’ van Ronnie Flex. Dit najaar herintroduceert Winne zich in het Nederlandse clubcircuit. Afgelopen zomer kondigde hij al shows aan in Leeuwarden, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Zwolle en Amsterdam. Nu zijn er nieuwe speeldata toegevoegd voor komend voorjaar in onder andere Deventer, Den Haag, Nijmegen, Haarlem en Tilburg.

Waar: Paard, Merleyn, Patronaar, Burgerweeshuis, Hall Of Fame, Annabel, Paradiso
Wanneer: 1 februari t/m 12 april 2019

Ticketprijs: rond de € 15,-
Start kaartverkoop: kaartverkoop is al gestart

Toptrack: ‘W.I.N.N.E.’

Luister meer van bovenstaande artiesten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #13
Sluiten