Pierre Oitmann
Pierre Oitmann Entertainment 13 sep 2018
Leestijd: 3 minuten

METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #12

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. Volg ook onze Spotify playlist, met van elke artiest drie nummers. 

1. Architects
Als je door een gerenommeerd Brits muziektijdschrift wordt uitgeroepen tot de beste live-act van het land, dan wil dat wel wat zeggen. Het metalcorekwintet Architects komt die eer toe en of dat ook echt zo is, laat het vijftal begin 2019 horen in Amsterdam. Sinds de dood van leadgitarist Tom Searle twee jaar geleden is er geen nieuw werk van Architects verschenen, al heeft de band ondertussen al drie keer in Nederland opgetreden met zijn opvolger Josh Middleton. Architects komt niet alleen; de Amerikaanse band Beartooth en het Australische Polaris verzorgen het voorprogramma.

Waar: AFAS Live, Amsterdam
Wanneer: 12 januari 2019
Ticketprijs: € 39,-
Start kaartverkoop: vrijdag 14 september om 10.00 uur

Toptrack: ‘Hereafter’

2. Nao
De aanwas aan nieuw muzikaal talent is simpelweg niet bij te houden, maar gelukkig hebben de mensen van de radioafdeling van de Britse publieke omroep BBC gouden oortjes en een neus voor talent. Zo werd zangeres Neo Jessica Joshua alias Nao door ‘the Beeb’ op de jaarlijkse tiplijst gezet, wat doorgaans betekent dat alle ogen op je gericht zijn. De Londense zangeres presenteert in oktober haar tweede album Saturn, de opvolger van het twee jaar geleden verschenen For All We Know. Eerder zong ze al mee op een album van Nile Rodgers en schreef ze liedjes voor Ariana Grande en Stormzy.

Waar: Paradiso, Amsterdam
Wanneer: 7 maart 2019

Ticketprijs: € 18,- (excl. lidmaatschap)
Start kaartverkoop: vrijdag 14 september om 10.00 uur

Toptrack: ‘In The Morning’

3. Ghost
Wie denkt aan Zweedse muziek, komt al gauw uit bij ABBA, Ace Of Base of Avicii, maar de Scandinaviërs zijn ook niet vies van lekker stevige gitaarmuziek. Één van de populairste Zweedse heavymetalbands van de afgelopen jaren is Ghost. De band is controversieel omdat zanger Tobias Forge als zombiepaus Papa Emeritus verkleed is op het podium en vanwege satanistische thema’s in de songteksten. In de VS werd Ghost stelselmatig geweerd van radio en tv, tot Stephen Colbert ze uitnodigde om op te treden tijdens een halloweenspecial van The Late Show. Deze zomer verscheen het album Prequelle.

Waar: AFAS Live, Amsterdam
Wanneer: 5 februari 2019
Ticketprijs: € 39,-
Start kaartverkoop: donderdag 13 september om 10.00 uur

Toptrack: ‘Rats’

4. Slash
Kon je afgelopen zomer niet bij het concert van Guns N’ Roses in het Goffertpark in Nijmegen zijn? Dan maar the next best thing: een show van meestergitarist Slash. Nu denk je misschien: ‘Ja, oké, maar dan heb je Axl Rose er niet bij!’ Geen bezwaar, want Slash brengt zijn maatje Myles Kennedy en de band The Conspirators mee op tournee en Mr. Kennedy is een waanzinnig goede rockvocalist. Volgens sommigen zelfs veel beter dan Axl. Op 21 september verschijnt het nieuwe album van Slash, Living The Dream. Tijdens zijn show in Amsterdam ga je uiteraard ook de grote Guns N’ Roses-classics horen.

Waar: AFAS Live, Amsterdam
Wanneer: 24 februari 2019

Ticketprijs: € 52,-
Start kaartverkoop: maandag 17 september om 10.00 uur

Toptrack: ‘Beautiful Dangerous’

5. Kenny B
Met het zinnetje ‘Praat Nederlands met me’ introduceerde de Surinaamse zanger Kenny B in 2015 een geheel nieuw spreekwoord. Met zijn doorbraakhit ‘Parijs’ kreeg Kenneth Bron een tweede carrière, nadat hij in de jaren ’80 in het Nationale Leger van Suriname diende en als vredesonderhandelaar tijdens de Binnenlandse Oorlog aldaar actief was. Toen hij in 1991 naar Nederland vertrok, ging hij zich weer bezighouden met zijn echte passie: reggaemuziek. Na enkele filmrolletjes (Tamatoa in Vaiana en als zichzelf in Sing Song) verschijnt er binnenkort eindelijk weer nieuwe muziek van Kenny B.

Waar: De Helling, Utrecht
Wanneer: 6 april 2019

Ticketprijs: € 19,-
Start kaartverkoop: kaartverkoop is al gestart

Toptrack: ‘Parijs’

Luister meer van bovenstaande artiesten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #12
Sluiten