Pierre Oitmann
Pierre Oitmann Entertainment 7 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Broederliefde kondigt gastartiesten Ahoy-show aan

Hiphopgroep Broederliefde onthult aan Metro welke gastartiesten meedoen aan hun concert in Ahoy op 22 september. 

De Rotterdammers worden op het podium van Ahoy bijgestaan door vakbroeders Ronnie Flex, Lil Kleine, Cypro & Slick, Poke, Jayh en Jonna Fraser. Ook Trijntje Oosterhuis gaat tijdens het concert van Broederliefde optreden. “Ze heeft een prachtige stem”, vindt Broederliefde-lid Sjaf. “Ze is altijd heel open naar ons toe en wilde graag iets met ons doen. Dat wordt wel iets verrassends.”

Andere opmerkelijke gasten zijn presentator Humberto Tan en illusionist Victor Mids. “Humberto is als een grote oom voor ons”, zegt Sjaf over de reden van zijn medewerking. “We kennen hem al een tijdje. Ik kan niet teveel in details treden, maar laten we zo zeggen: we weten allemaal dat ‘ie goed kan praten en zo’n rol gaat hij ook in de show vervullen.” Victor Mids verleent Broederliefde een wederdienst nadat de rappers eerder in zijn show Mindf*ckte zien waren.

Sjaf zegt nog wat verrassingen achter de hand te houden, al kan hij wel al melden dat Glennis Grace er niet bij is om mee te zingen op ‘Glad IJs’. “Glennis hadden we graag erbij gehad. Helaas kon zij het niet redden vanwege The Voice. Dat is jammer, maar het is voor een groter doel.” Hij prijst zich gelukkig met het feit dat Broederliefde in Ahoy staat. “Het was tien jaar geleden nog ondenkbaar dat een hiphopartiest dat kon. Toen waren het hooguit Amerikaanse artiesten. Wat dat betreft zijn we heel bevoorrecht.”

Een vervolg
Wat gebeurt er na het Ahoy-concert met Broederliefde? “Ik pleit voor een paar dagen vakantie, maar ik denk dat het er niet in zit. Na 22 september gaan we verder met eigen shows en daarbuiten moeten we alvast schakelen voor de andere dingen die er volgend jaar aankomen. Vooruitwerken.” Daarmee doelt Sjaf op een grote show in 2019. “Er zijn nu al gesprekken gaande over wanneer en hoe, dus er komt sowieso een vervolg.” Sjaf hint erop dat dit ‘vervolg’ zeer waarschijnlijk weer in Rotterdam gaat plaatsvinden.

Of een eventuele deelname aan het Eurovisie Songfestival nog tot de mogelijkheden behoort, weet hij niet. “We hebben daar nooit over nagedacht. Er heeft nog nooit een hiphop-act gestaan voor Nederland. Ik zal eerlijk zijn, het zijn geweldige artiesten die Nederland vertegenwoordigd hebben en het zou mooi zijn als Broederliefde ook in dat rijtje zou staan. Misschien gaan mensen erover nadenken als ze dit lezen.”

Win kaarten!

Er zijn enkel nog zitplaatsen beschikbaar voor het concert op 22 september in Ahoy Rotterdam en Metro mag 2×2 kaarten weggeven! Vul hieronder jouw gegevens in en maak kans:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Broederliefde kondigt gastartiesten Ahoy-show aan
Sluiten