Metro en ANP
Metro en ANP Entertainment 30 jul 2018 / 18:41 uur

Barry Atsma krijgt een rol in een Amerikaanse serie

De Nederlandse acteur Barry Atsma heeft een rol in een Amerikaanse serie te pakken. Hij zal binnenkort te zien zijn in de SciFi-thriller The Rook. De serie, die zich afspeelt in de toekomst, is in Amerika bij de zender Starz te zien en ook in Nederland wordt de serie, door Ziggo, uitgezonden.

The Rook gaat over een vrouw die wakker wordt in Londen omringd door een groot aantal lijken. Ze heeft geen idee wat er aan de hand is en hoe ze daar terecht is gekomen. Ze weet te achterhalen dat zij een hoge ambtenaar is bij een geheime Britse dienst voor mensen die paranormaal begaafd zijn. Atsma speelt een belangrijke bijrol als Peter van Syoc, een psychotisch sleutelfiguur in een criminele organisatie die met hun misdaad inkomsten verwerven.

Derde grote buitenlandse serie

De serie wordt opgenomen in het Britse Londen. Atsma zal in de serie te zien zijn naast grote acteurs als Emma Greenwell (True Blood), Joely Richardson (Nip / Tuck) en Olivia Munn (The Newsroom). Het is de derde grote buitenlandse reeks die Atsma straks op zijn naam heeft staan. Dit jaar is hij ook te zien geweest in de BBC-First serie The Split en de ZDF-miniserie Bad Banks. Bad Banks wordt nu uitgezonden door de NPO.

Gouden Kalf

In Nederland was Atsma onder meer te zien in de hitfilms Lof, Mannenharten, Lucia de B, Knielen op een bed violen, Michiel de Ruyter en Komt een vrouw bij de dokter. Voor die laatste won hij een Gouden Kalf als beste acteur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Barry Atsma krijgt een rol in een Amerikaanse serie
Sluiten