Kasper Hermans
Kasper Hermans Entertainment 1 jun 2018 / 08:29 uur

The Voice breidt uit: bandjes zijn ook welkom

Aan The Voice Of Holland kan je tegenwoordig ook meedoen als je gitaar speelt of drumt. Tenminste, als je maar een zanger(es) begeleidt. Het programma heeft zich namelijk ook opengesteld voor bandjes.

Voorlopen

,,We lopen in Nederland altijd voor op de andere landen, we proberen hier altijd nieuwe dingen voor het eerst”, vertelde presentator Martijn Krabbé vrijdag bij Radio 538. Zo wijst hij ook op de eerder deelname van het trio O’G3NE. ,,En we hebben iemand z’n eigen liedjes laten doen. We zijn ook meer de singer-songwriterskant op gegaan.”

De keus voor het toestaan kan volgens Krabbé een impuls zijn voor de kwaliteit. ,,Soms is het zo dat zangers en zangeressen zich vertrouwder voelen in hun eigen band. We kregen er al best veel aanmeldingen voor. Het blijft zo dat de stem wordt beoordeeld, dus als dat niet goed is, dan heeft de band pech. Ik vind het een heel leuk element. De coaches horen gewoon de stem en dan draaien ze zich om en zien ze een hele band.”

Nieuwe bron van talent

,,Ik denk dat we een nieuwe bron van talent aanboren", vervolgt Krabbé. ,,Niet dat de zangers en zangeressen op zijn, maar het is wel moeilijk om mensen te vinden die echt solo bezig zijn.”

De kandidaten aan The Voice Of Holland werden begeleid door een speciale The Voice-band. Deze zal wanneer er een band deelneemt niet te horen zijn, maar er wel blijven voor de solodeelnemers.

Senioren

Ook liet Krabbé zich uit over The Voice Senior, waar de duostoel gereserveerd zou zijn voor Gordon en Gerard Joling. ,,Ik heb het gelezen, ja, en dat het dan niet doorgaat omdat de ruzie zouden hebben. Je moet het van me aannemen, maar daar is nog niet echt iets definitief over besloten over de samenstelling. John (de Mol, red.) heeft voor de zekerheid alvast acht stoelen laten bouwen, want er worden zo veel namen genoemd, maar ik weet er nog niks van.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
The Voice breidt uit: bandjes zijn ook welkom
Sluiten