Bregje Simons
Bregje Simons Entertainment 1 jun 2018 / 20:30 uur

Ivan wint Utopia en neemt 51.000 euro mee naar huis

In 2015 werd hij al gekroond tot Utopiaan van het Jaar en nu is hij, Ivan Mauloed, de winnaar van Utopia. Dat betekent dat hij een geldbedrag van maar liefst 51.000 euro mee naar huis neemt. De 30-jarige ondernemer versloeg vanavond in de finale medebewoners Bas (28), Mehmet (34) en de 22-jarige tweeling Demi en Fay.

Ivan verzamelde genoeg stemmen van de kijkers die telefonisch hun stem konden uitbrengen en van de bewoners. Hij zat al eerder in Utopia van juni 2014 tot maart 2016. Toen hij hoorde dat het programma zou stoppen, nam hij zich voor terug te keren en het te winnen. Zo gezegd, zo gedaan. De prijs van 51.000 euro is het prijzengeld dat de deelnemers zelf verdiend hebben met de marktjes en evenementen die over de jaren heen zijn gehouden.

Kaal terrein

De eerste editie van het realityprogramma kwam vanavond na 4,5 jaar ten einde. Utopia, dat is ontwikkeld door John de Mol, trapte op 31 december 2013 af op een kaal terrein in Laren. De vijftien inwoners, die begonnen met een loods en 10.000 euro, werden constant gevolgd door camera’s. Het was de bedoeling dat ze samen een nieuwe samenleving opbouwden.

Tweede editie

Donderdag is de tweede editie van Utopia gestart. Daar zijn vijf nieuwe bewoners aan de gang met een paar planken, boomstammen, een visvijver, een oud mobieltje met 25 euro beltegoed en 250 euro om hun eigen, nieuwe samenleving te bouwen – deze Utopianen moeten het doen zonder loods.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ivan wint Utopia en neemt 51.000 euro mee naar huis
Sluiten