Sofie Smulders
Sofie Smulders Entertainment 17 mei 2018 / 12:04 uur

Vader Meghan definitief afwezig bij Royal Wedding

Meghan Markle moet het aankomende zaterdag op haar huwelijksdag zonder haar vader stellen. Thomas Markle kampt met een zwakke gezondheid en zal daardoor niet naar Londen afreizen.

De aanwezigheid van vader Markle was al langer onzeker, al bestond er twijfel over de oorzaak van zijn wegblijven. Hij zou zich schamen voor een deal die hij sloot met een Britse roddelfotograaf, meldde TMZ eerder. Op kiekjes die in de media verschenen is te zien hoe hij zich opzichtig voorbereidt op de grote dag van zijn dochter. Hier zou hij geld voor hebben gevangen.

Gezondheid

Toch bleek later dat voornamelijk Thomas’ zwakke gesteldheid de reden van zijn afwezigheid komende zaterdag is. Vorige week kreeg hij namelijk een hartinfarct. Kensington Palace verspreidde donderdag namens Meghan een statement waarin staat dat zijn gezondheid de reden is.

„Verdrietig genoeg zal mijn vader onze bruiloft niet bijwonen. Ik heb altijd veel om hem gegeven en hoop dat hij de ruimte krijgt om zich op zijn gezondheid te richten.", aldus Meghan in de verklaring. „Ik wil iedereen bedanken voor de lieve steunbetuigingen. Ik hoop dat jullie weten hoe erg Harry en ik ernaar uitkijken om onze speciale dag met jullie te delen zaterdag."

Aanstaande zaterdag treedt Meghan Markle in het huwelijksbootje met Prins Harry. Het huwelijk wordt gesloten in St. George’s Chapel, het kerkje van Windsor Castle. Op de gastenlijst van de royal wedding staan 600 mensen. Daarnaast krijgen 2460 ‘gewone’ Britten een plekje langs de route die de koninklijke koets aflegt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vader Meghan definitief afwezig bij Royal Wedding
Sluiten