Metro
Metro Entertainment 29 mei 2018 / 20:59 uur

Management dumpt Roseanne Barr, programma ook van tv

Wie dacht dat het nieuws over Roseanne Barr vandaag net als haar Twitteraccount zou stoppen, heeft het mis. De actrice kreeg nogal wat over zich heen na een tweet die ze maandagavond postte, meldt The Hollywood Reporter.

,,Muslim brotherhood & planet of the apes hebben een baby-vj", schreeft Barr als toespeling op Valerie Jarrett, voormalig adviseur van president Barack Obama. Jarrett is afro-american en moslima, Barr maakte daar een toespeling op.

Excuses

Even later kwam de actrice en comédienne met een nieuwe tweet, waarin zij haar verontschuldigingen aanbiedt. ,,Mijn excuses voor Valerie Jarrett en alle Amerikanen. Het spijt mij echt dat ik een foute grap heb gemaakt over haar politieke werk en haar uiterlijk. Ik zou beter moeten weten. Vergeef me, mijn grap getuigt van slechte smaak."

De uitgesproken Donald Trump-fan – één van de weinigen in Hollywood – kondigde later aan te stoppen met Twitter. Haar account en tweets zijn wel nog gewoon zichtbaar.

https://twitter.com/therealroseanne/status/1001470384556752898

Geen serie meer

Het heeft Barr echter wel een hoop negatieve publiciteit opgeleverd. Zender ABC heeft besloten haar serie per direct van de buis te halen. ,,Roseanne’s Twitter-verklaring is afschuwelijk, weerzinwekkend en in strijd met onze waarden, en we hebben besloten om haar show te annuleren," aldus ABC Entertainment-topman Channing Dungey in een verklaring.

Ook haar management heeft laten niet langer samen te willen werken met de actrice. ICM Partners, heeft de banden met de actrice verbroken, meldt Deadline. De maatregel komt nadat ABC bekend maakte haar televisieserie Roseanne niet meer uit te zenden vanwege een tweet.

Bedroefd

,,Wij zijn zeer bedroefd door de schandelijke en onaanvaardbare tweet van Roseanne Barr," schrijft de leiding van het agentschap in een interne memo aan medewerkers. ,,Wat ze schreef is in tegenspraak de kernwaarden van ons persoonlijk en van het bedrijf. Daarom hebben wij haar laten weten dat wij haar niet meer zullen vertegenwoordigen. Roseanne Barr is met onmiddellijke ingang geen klant meer."

Reageer op artikel:
Management dumpt Roseanne Barr, programma ook van tv
Sluiten