Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 9 mei 2018

In de bioscoop: week 19

Deze films draaien vanaf deze week in de Nederlandse bioscopen.

The Big Lebowski

Ja het is heus. The Big Lebowski keert terug in de bioscoop. Op 14 mei is het The Dude Day en viert deze cultklassieker van de gebroeders Coen haar 20-jarig jubileum met een rentree in de theaters. In de film wordt Lebowski verward met een man met dezelfde naam en komt – samen met zijn bowlingvrienden – in een wereld terecht van misdaad en mysterie.

Possessed

‘Drank en Drugs-meisje’ Olivia Lonsdale geeft haar acteercarrière een boost met de bijzondere film Possessed. Als zichzelf komt Olivia terecht in het voormalige Joegoslavië en stuit ze op de erfenis van het communisme: ingestorte gebouwen, verlaten vliegvelden, achtergelaten boeken. Die botsing met de geschiedenis brengt bijna vergeten emoties naar boven.

Hangman

Een gevierd detective wordt gekoppeld aan een profiler om samen een van de gewelddadigste seriemoordenaars van de stad te vangen. Hij speelt een gestoorde versie van het woordspelletje ‘galgje’ en hangt ieder etmaal een slachtoffer op. Journalist Christi schrijft over deze zaak en samen voert het trio een race tegen de klok om meer moorden te voorkomen.

Marjorie Prime

In een tijd waarin kunstmatige intelligentie heel gewoon is geworden, krijgt de 86-jarige Marjorie gezelschap van een hologram. Deze is een jongere versie van haar overleden man Walter en samen halen ze herinneringen op. Maar de prime kent alleen de feiten die hem verteld zijn, en is dus makkelijk te manipuleren.

Tully

Met de komst van haar derde kind wordt het Marlo een tikje te zwaar. Als haar broer voorstelt een nanny voor haar te betalen, slaat ze dat niet af. De beeldschone Tully blijkt de beste nanny die een moeder zich kan wensen, en er ontstaat een intense band tussen de dames.

Isle of Dogs

Isle of Dogs vertelt het verhaal van Atari Kobayashi, een 12-jarig pleegkind van de corrupte burgemeester van de Japanse stad Megasaki City. Na het uitroepen van de noodtoestand worden alle honden verbannen naar de afgelegen afvalstortplaats Trash Island. Om zijn eigen hond Spots te vinden, steekt Atari in een klein vliegtuigje de zee over. Op Trash Island maakt hij vrienden met een groepje zwerfhonden en begint een epische reis. Stemmen van onder meer Scarlett Johansson, Bryan Cranston en Bill Murray.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
In de bioscoop: week 19
Sluiten