Metro
Metro Entertainment 11 mei 2018 / 07:04 uur

2,6 miljoen mensen zien Waylon naar finale ESF gaan

Meer dan 2,6 miljoen mensen hebben gisteren vol spanning gewacht op de laatste naam die naar de finale van het Eurovisie Songfestival zou gaan. Op het allerlaatste wist Waylon tóch nog een plek in de finale te bemachtigen. Met zoveel Nederlanders achter zich, staat het Songfestival bovenaan in de kijkcijferlijst van Stichting Kijkonderzoek, gevolgd door het NOS Achtuurjournaal.

Finaleplaats

De voorbeschouwing Op weg naar het Songfestival wist met 1,3 miljoen kijkers ongeveer de helft van de kijkers te trekken. De halve finale op dinsdag scoort nog net iets lager met 1,1 miljoen fans.

Zaterdag is de grote finale van het Eurovisie Songfestival 2018. Waylon, echte naam Willem Bijkerk, zal het tegen 26 andere landen moeten opnemen. De spanning zal nog wel even blijven: hij is pas als 23e aan de beurt om Outlaw In ‘Em ten gehore te brengen.

Zenuwslopend

De 20-jarige Melovin mag met zijn nummer Under the Ladder de avond aftrappen. Italië is de hekkensluiter: Ermal Meta en Fabrizio Moro zingen als laatste.

Voor Waylon is de grootste druk er heel even af, bleek ook donderdagavond. Na de lange spanning waar het er even op leek dat Nederland zich dit jaar niet voor de finale had geplaatst, werd ons land als laatste toch nog opgenoemd als één van de finalisten. ,,Zenuwslopend", noemde Waylon het.

Winst al behaald

Bij zijn hotel werd er echter een feestje gevierd met champagne en werd de zanger onder luid gejuich onthaald. De Outlaw in ‘Em-zanger kwam glunderend van trots de bus uit nadat hij zich eerder op de avond wist te kwalificeren voor de finale van het Eurovisiesongfestival.

Waylon keerde met een finaleticket op zak terug in zijn hotel alsof hij de winst van het liedjesfestijn al had binnengesleept. Dolgelukkig stond hij op straat met een fles champagne te spuiten. De enorme ontlading kwam na een zinderende ontknoping waarin ‘The Netherlands’ als laatste van de tien finalisten werd genoemd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
2,6 miljoen mensen zien Waylon naar finale ESF gaan
Sluiten