Sofie Smulders
Sofie Smulders Entertainment 6 mrt 2018 / 10:49 uur

Tweede deel van Onze Man in Teheran in april op tv

Thomas Erdbrink heeft een tweede seizoen van zijn documentaireserie Onze Man in Teheran gemaakt. Op 15 april wordt de eerste aflevering uitgezonden bij de VPRO.

Erdbrink doet in de serie verslag van zijn leven in de Iraanse hoofdstad, waar hij al zestien jaar woont. Hij is een van de weinige westerlingen die verslag doet vanuit het land, hij werkt als correspondent voor onder andere de NOS en de New York Times. Erdbrink is getrouwd met de Iraanse fotografe Newsha Tavakolian.

Vijf nieuwe afleveringen

In 2015 werd het eerste seizoen van Onze Man in Teheran uitgezonden. Het programma, dat bestond uit vier afleveringen, won een Zilveren Nipkowschijf. Voor de nieuwe serie zijn vijf afleveringen gemaakt.

Iran staat op een kantelpunt, binnen nu en een aantal jaar vinden er ongetwijfeld grote veranderingen plaats in het land. „Het is nu of nooit: Iran wordt een moderne, open staat, die weer contacten onderhoudt met het westen of het tij keert alsnog en het land gaat uiteindelijk toch richting een streng islamitische republiek”, aldus Erdbrink tegen persbureau ANP.

Erdbrink schijnt zijn licht In Onze Man in Teheran 2 ook op de gespannen relatie tussen de VS en Iran. In de nieuwe serie komen een aantal gezichten uit het eerste deel terug, onder wie Mr. Bigmouth en Erdbrinks assistente Somayeh.

https://www.youtube.com/watch?v=WOmhZOBaoeI

De eerste aflevering van Onze Man in Teheran 2 zie je op zondag 15 april 20.15 op NPO2.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tweede deel van Onze Man in Teheran in april op tv
Sluiten