Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 6 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Vader laat zoon (10) voor straf naar school rennen

In de Verenigde Staten wordt wisselend gereageerd op de manier waarop een vader uit de Amerikaanse staat Virginia zijn pestende zoon een lesje probeert te leren. Bryan Thornhill besloot zijn zoon naar school te laten rennen, nadat hij herhaaldelijk de bus uit was gezet wegens pestgedrag. De vader filmde vervolgens hoe zijn 10-jarige zoon Hayden door de stromende regen naar school moest rennen en plaatste de beelden op Facebook.

Naar school rennen

Tijdens het filmen geeft hij uitleg over waarom hij zijn zoon door de regen laat rennen: „Mijn zoon veroorzaakte zoveel problemen in de bus dat hij voor straf drie dagen niet met de schoolbus mocht reizen. Hij was nogal een pestkop geweest en dat kan ik niet tolereren”, legt hij uit.

https://www.facebook.com/bryan.thornhill.3/videos/10214860135327638/

Bryan besloot om zijn zoon hard te straffen. In plaats van hem met de auto naar school te brengen liet hij zijn zoon de weg van huis naar school rennend afleggen. „Voed je kinderen op. Wees geen vriend, maar een ouder. Dat hebben de kinderen van tegenwoordig nodig”, zegt hij aan het eind van zijn Facebook livestream, die op het moment van schrijven al ruim 1,5 miljoen keer bekeken is.

Wisselende reacties

De reacties op de straf van de vader zijn wisselend. „Heel goed. Ik zal de beelden gebruiken om mijn kinderen te laten zien wat er kan gebeuren als je anderen pest”, stelt de een. „Wie geeft deze gast een biertje?” valt een ander bij. Toch zijn er ook kritische geluiden, vooral over het feit dat de vader heeft besloten de beelden te delen: „Het is zo onnodig om dit te filmen en aan de wereld te laten zien. Heb je er ooit aan gedacht dat er misschien een reden is dat hij anderen pest?”, schrijft er een. „Dat je hem naar school laat lopen is tot daar aan toe. Maar dat je hem laat rennen, vind ik misselijk”, stelt een ander.

Vader Bryan is er echter van overtuigd dat zijn methode werkt. Volgens de schoolleiding gedraagt de jongen zich veel beter en zijn ook zijn prestaties verbeterd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.