Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Entertainment 29 mrt 2018 / 06:49 uur

John de Mol kaapt VI-trio weg bij RTL

De drie – soms ietwat controversiële – grappenmakers van Voetbal Inside verruilen RTL 7 binnenkort voor Veronica. John de Mol heeft Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen overgehaald voor Talpa te komen werken.

Voetbal Inside zal volgens het AD op dezelfde dagen en tijdstippen uitgezonden worden, maar dan op Veronica en onder een andere naam. RTL verliest met het vertrek van de mannen een kijkcijferkanon, het programma trekt ‘s maandags zo’n 750.000 kijkers en op vrijdag een half miljoen.

Nog even bij RTL

Het zou kunnen dat de mannen niet meteen helemaal van RTL verdwijnen, want er lopen nog afspraken voor een zomershow tijdens het WK. Dit programma zou tussen 14 juni en 15 juli op RTL 4 worden uitgezonden. In augustus lopen de contracten van van der Gijp, Derksen en Genee af.

,,Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp hebben jarenlang een grote en succesvolle bijdrage geleverd aan de opbouw van RTL 7. We hebben veel met ze meegemaakt, goede tijden en af en toe ook roerige tijden. Nu maken ze gezamenlijk de transfer naar Talpa, we wensen ze veel succes”, laat RTL weten.

De roerige tijden ontstaan vaak door uitspraken van de mannen zelf. Regelmatig is er ophef, omdat de presentatoren vaak grappig bedoelde opmerkingen over vrouwen en minderheden maken. Een ‘grap’ van Van der Gijp die zich als vrouw had verkleed en zei voortaan door het leven te willen gaan als ‘Renate’, deed laatst nog veel stof opwaaien.

Hij deed zijn act naar aanleiding van de Belgische VTM-journalist Bo Van Spilbeeck die sinds kort door het leven gaat als vrouw. Politieke partijen D66, PvdA, VVD en GroenLinks spraken hun afkeuring uit over de kwestie. Enkele sponsors van het programma namen nadrukkelijk afstand van de ‘grap’. Ook opmerkingen over homo’s vliegen vaak genoeg over de tafel, de mannen vinden dat voetbal geen sport voor homo’s is. Sommigen noemen het trio hierdoor homofoob.

‘Verrassende stap’

Genee was op Radio Veronica vanmorgen: „Het is heel bijzonder. Je gaat een stap maken in je carrière, ook verrassend voor mijzelf. Het is de afgelopen week in een stroomversnelling gekomen. We hebben lang in de veronderstelling geleefd dat we met RTL door zouden gaan, maar we kwamen er maar niet uit met z’n allen. Vorige week kwam John de Mol ineens voorbij en die wilde praten. Hij schetste in 10 minuten een beeld wat in de afgelopen 4,5 maand niet gelukt is bij RTL."

De presentator vervolgt: „John ging met ons zitten en zei ‘Ik heb een heel takenpakket voor je’ en voor de mannen is er het perspectief van de Champions League en dat vindt René helemaal het einde. Toen was het vrij snel duidelijk dat dat het moest gaan worden. We zijn nog in gesprek officieel, maar als hij zijn afspraken nakomt, en zo ken ik John ook, dan gaan we er gewoon uitkomen. De afspraak is dat we nog wel het WK gaan doen deze zomer, maar de bedoeling is om 1 augustus bij Veronica aan de slag te gaan.”

Reageer op artikel:
John de Mol kaapt VI-trio weg bij RTL
Sluiten