Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 1 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Humberto Tan vertrekt bij RTL Late Night

Humberto Tan stopt met de presentatie van RTL Late Night. Hij wordt in het nieuwe tv-seizoen vervangen door Nieuwsuur-presentator Twan Huys, die na 25 jaar NOVA en Nieuwsuur vertrekt bij de NTR.

Een andere toekomst

„Ik ga stoppen met RTL Late Night, dat is niet op eigen verzoek", vertelt Humberto Tan woensdagavond in de live-uitzending. Hij laat weten dat RTL gelooft in een andere toekomst. Hij is het niet met die beslissing eens, maar respecteert de beslissing wel.

Tan: „De afgelopen vijf jaar heb ik met ontzettend veel plezier dit programma gemaakt, met de medewerkers die hier allemaal aanwezig zijn. Ik ben er trots op wat we hebben laten zien. We hebben een programma neergezet dat er nog niet was. Ik ga door tot 1 juli, dan hebben we ongeveer 1080 uitzendingen gemaakt. Was het allemaal goed en fantastisch? Nee. Maar was het met liefde en passie gemaakt door medewerkers die er alles voor hebben gegeven? Ja. Daarom zeg ik met trots oké, het is tijd voor wat anders."

Twan Huys

„Na vele prachtige jaren bij de NTR is het tijd voor verandering", zegt Huys. „Met ongelooflijk veel plezier kijk ik terug op mijn correspondentschap in Amerika voor NOVA en daaropvolgend het presenteren van Nieuwsuur en College Tour. Na elf jaar als anchor bij de mooiste journalistieke rubriek van Nederland is het nu tijd voor een nieuw avontuur op de late avond bij RTL.”

Humberto Tan vertrekt bij RTL Late Night
Twan Huys wordt de nieuwe presentator RTL Late Night. Foto: ANP

Een opportunistische beslissing

Frits Spits, die woensdagavond te gast was, noemde het aan tafel een opportunistische beslissing van het zendermanagement. „Ik vind dat de laatste tijd in de kranten tegenover dit programma en jou een hetze is gevoerd waar ik de rationaliteit geen moment van heb begrepen." Spits zegt dat RTL onterecht zwicht voor stemmen uit de pers en kijkcijfers. „Het is raar dat we in Nederland voortdurend geregeerd worden door kijkcijfers en dat de kwaliteit niet telt. Ik vind dat onverdiend." Spits noemde het dapper van Humberto, die zijn tranen nauwelijks kon bedwingen.

‘Opnieuw uitvinden’

„Om tot nieuw succes te komen, moeten we onze late avond opnieuw uitvinden", zegt algemeen programmadirecteur Erland Galjaard van RTL over de komst van Huys. Galjaard: „Met alle veranderingen in medialand, waar veel in dezelfde vijver wordt gevist, is een nieuwe aanpak noodzakelijk." Hij hoopt met Huys de talkshow „naar de volgende fase te brengen".

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.