Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Entertainment 5 feb 2018 / 06:35 uur

Borst: Stop met hysterie rond grappen Voetbal Inside

Als het aan Hugo Borst ligt, stopt men met zich druk te maken om de grappen van Voetbal Inside. De analist vindt de hetze rond de incorrecte grappen van de mannen van RTL 7 zwaar overdreven en spreekt van ‘hysterie’.

Als voorbeeld neemt hij de recente grap van René van der Gijp, waarin hij in een jurk aankondigt als ‘Renate’ verder te willen. Niet leuk, sterker nog, „een van zijn flauwste grappen ever”, schrijft Borst in het AD. „Maar dat organisaties als het COC en Transgender Netwerk Nederland zo op tilt slaan, vind ik overdreven en ook nog eens doodeng. Want zij vinden dat de geldschieters van Voetbal Inside zich moeten terugtrekken, opdat de stekker uit de bijzondere voetbalpraatshow gaat. Ook politieke partijen (PvdA en GroenLinks) pleiten daarvoor.”

Verwarrende tijden

Borst schrijft dat we in „verwarrende tijden" leven. „De acteurs van de comedy op NPO 3 mogen wel politiek incorrecte grappen maken, de plaaggeest Gijp en de provocateur Derksen niet, die verdienen een beroepsverbod."

De columnist trekt echter in twijfel of een dergelijk verbod wel het gewenste effect heeft. „ Zou Nederland daar minder homofoob van worden? Zullen we stoppen met de hysterie? In een vrij land verbied je moord, diefstal en seksueel misbruik, maar foute grappen toch niet?"

Volgens Borst is een veel betere oplossing namelijk al voor handen: niet naar het programma kijken. „Dat lijkt me de beste oplossing. Vind je het afschuwelijk, dan zap je weg. Dan kijk je gewoon niet."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Borst: Stop met hysterie rond grappen Voetbal Inside
Sluiten