Kasper Hermans
Kasper Hermans Entertainment 8 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

‘Wat gebeurt er met geamputeerde ledematen?’

Wat gebeurt er met het kleffe eten dat overblijft in vliegtuigen? Hoe werkt het met getuigenbescherming wanneer iemand een compleet andere identiteit aan moet nemen? En hoe komt het dat als je je wekker om acht uur zet, je vaak al 7.56 uit jezelf wakker wordt? Het zijn vragen waar Joost Swinkels altijd al antwoord op heeft willen hebben.

Joost Mag Het Weten

De 20-jarige dj van Qmusic is deze week voor de radiozender met de rubriek Joost Mag Het Weten begonnen. „Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor hoe bepaalde alledaagse dingen werken”, vertelt Swinkels aan Metro. „Als er ergens op een deur een bord met de tekst ‘verboden toegang’ hangt, wil ik altijd weten wat erachter gebeurt.”

Toch had Swinkels niet de ambitie om bijvoorbeeld natuurkundige te worden. „Dat niet, maar als er in de Quest een stukje staat over waarom kroepoek aan je tong blijft plakken, dan vind ik dat wel leuk en interessant om te lezen.”

Weerbericht

Voor Joost Mag Het Weten gaat hij niet zijn eigen prangende vragen beantwoorden, maar die van Qmusic-luisteraars. Zo begint hij de eerste aflevering met een simpele vraag: waarom laten ze bij het weerbericht op televisie altijd het weer van de afgelopen dag zien? „Er zitten een stuk heftigere vragen tussen, zoals wat gebeurt er met geamputeerde ledematen? We gaan wel op zoek naar vragen waarop we mooi een antwoord kunnen geven. Helaas blijven sommige deuren altijd gesloten.”

De deur die wel openging was die van de hypnose. „Vooraf was ik heel sceptisch erover”, zegt Swinkels, die voor de vlog in een ijsbad moest gaan zitten. „Eerst deden we een nulmeting, daarbij hield ik het ongeveer 15 seconden vol. Vervolgens werd ik onder hypnose gebracht en was het de vraag of ik het langer vol zou houden. Of dat lukt, dat hou ik nog even geheim.”

Jouw vraag

Heb je ook zo’n typische alledaagse vraag waar je nooit het antwoord op krijgt? Als je hem in de comments op YouTube achterlaat, wordt hij misschien wel beantwoord in Joost Mag Het Weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Wat gebeurt er met geamputeerde ledematen?’
Sluiten