Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 8 dec 2017

Beekse Bergen verwelkomt babychimpansee

Feest in Safaripark Beekse Bergen. Daar is na een draagtijd van ruim zeven maanden chimpansee Marijke bevallen van een jong, zo meldt het Noord-Brabantse park op zijn eigen website. Op Facebook zijn ook de eerste bewegende beelden geplaatst.

Hoera, chimpansee geboren bij Safaripark Beekse Bergen

Beschuit met blauwe muisjes bij Safaripark Beekse Bergen! Chimpansee Marijke is na een draagtijd van 7 maanden bevallen van een jong. Like = Gefeliciteerd! Kijk hier voor meer informatie over het jong: www.beeksebergen.nl/nieuws/chimpansee-geboren

Gepostet von Beekse Bergen am Freitag, 8. Dezember 2017

„Moeder en haar kleine maken het goed, maar de eerste periode blijft altijd spannend omdat het jong goed bij de moeder moet gaan zogen”, zo schrijft het park. „Een pasgeboren chimpansee wordt zo’n drie tot zes maanden op de buik van de moeder gedragen. Naarmate het jong groeit, rijdt hij mee op de rug van de moeder. Na gemiddeld vier jaar is het jong gespeend en zelfstandig. Een jonge chimpansee reist meestal met zijn moeder mee tot hij in de pubertijd is.”

Tweede mannetje

Ondanks dat het beestje zo dicht bij zijn moeder leeft, is er toch duidelijkheid over het geslacht van de chimpansee. „De verzorgers hebben al kunnen ontdekken dat het een mannetje is.” Dat is goed nieuws voor de bedreigde diersoort, want in het park was er tot dusver slechts een mannelijke gorilla tegenover zeven vrouwen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Beekse Bergen verwelkomt babychimpansee
Sluiten