Bregje Simons
Bregje Simons Entertainment 29 nov 2017
Leestijd: 3 minuten

Nicolette van Dam: Ik blijf het lekker allemaal doen

Twee nieuwe programma’s op Net 5, een bruisende Brasserie en moeder van twee kinderen. Metro spreekt met Nicolette van Dam over Vtwonen en Kitchen Impossible.

Wat vind je leuk aan dit seizoen Vtwonen?
Het nieuwe seizoen is heel anders dan RTL Woonmagazine, wat ik hiervoor gepresenteerd heb. Nu gaat het om verhuizen óf verbouwen. Hun eigen huis wordt volledig verbouwd en tijdens die verbouwing gaat het gezin ergens anders proefwonen. Na een paar weken komen we terug en vragen we of ze willen blijven wonen in hun eigen verbouwde huis of dat ze toch willen verhuizen. Dat vind ik een enorm leuk concept!

Is jouw huis om door een Vtwonen ringetje te halen?
We hebben een heerlijk huis met veel kleur. Ik vind ook zeker dat we mooie dingen hebben. Als eyecatcher hangt er een Victoria Secret-foto aan de wand, nu de dagen langer worden komen de kaarsen uit de kast. We hebben twee kleine kinderen: er liggen poppen, er staat een ballenbak. Het is een leuk, gezellig huis voor de meiden. Ik zou niet in een showroom willen wonen.

Dingen met een verhaal

Wat zijn onmisbare items in jouw huis?

Dingen met emotionele waarde. Bas en ik hebben samen ooit een heel gaaf beeldje gekocht. Toen wij gingen trouwen, hebben wij van mijn broer en schoonzus een prachtig kunstwerk gekregen. Al die persoonlijke dingen met een verhaal zijn me enorm dierbaar. Maar ook foto’s, toen ik 25 werd kreeg ik van Bas een geweldige collage van foto’s uit mijn leven.

Zou je zelf meedoen aan zo’n programma?

Nee, dat zou ik niet durven. Ik weet heel goed wat ik wil in ons huis en zou het moeilijk vinden om dat los te laten. Maar door het presenteren van woonprogramma’s heb ik mensen leren kennen die ik om advies kan vragen. Dat doe ik af en toe ook weleens, vooral voor wat nieuwe details. Zo nu en dan vind ik het wel leuk om iets te veranderen, maar voor nu vind ik het goed zoals het is.

Nicolette van Dam: Ik blijf het lekker allemaal doen!
Nicolette van Dam geeft ook deelnemers van Vtwonen iets (groots) te kiezen.

Kitchen Impossible

Wat vind je leuk aan het nieuwe programma Kitchen Impossible? 

Het is een van de meest bijzondere programma’s die ik ooit gemaakt.  De verstandelijk of lichamelijk gehandicapte kandidaten die meedoen, durven zich open te stellen en zijn heel puur. Het programma heeft als doel hen te helpen, we proberen ze een baan te bezorgen in de horeca en ze leren koken van chef-kok Robert Kranenborg. Horeca is natuurlijk ook een groot onderdeel in mijn leven omdat we onze eigen Brasserie hebben. Kitchen Impossible is me eigenlijk gewoon helemaal op het lijf geschreven.

Kun je door het werken in jullie eigen zaak dan even het tv-wereldje een beetje uitzetten? 

Ik vind het heerlijk als ik er bij wijze van er al twaalf uur aan opnames op heb zitten en dan nog een paar uur in het restaurant mee kan draaien. Dat is een hele andere dynamiek, al kost het fysiek natuurlijk wel energie. Maar het geeft ook weer energie terug, omdat het een andere manier van werken is.

Beperking nooit benoemd

Hoe staan jullie erin om in het restaurant te werken met gehandicapte jongeren?  

We hebben vaker collega’s gehad met een beperking, maar we hebben dat nooit als beperking gezien of benoemd. We wisten dan gewoon dat we met diegene wat meer tijd nodig zouden hebben en dat vonden we ook geen probleem. Maar onze zaak is enorm druk en geeft heel veel prikkels. En ondanks dat jongeren met een beperking vaak enorm gedreven zijn, kunnen ze niet optimaal presteren als ze niet op de juiste plek werken.

Als je moest kiezen tussen presenteren of de horeca, wat zou het dan worden? 

Jeetje tja, in de horeca is onze eigen zaak. Dat ga ik niet opzeggen, het is een familieding. Maar presenteren ga ik ook niet mee stoppen, dus ik blijf het lekker allemaal doen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.