Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 17 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Vegetariër Lubach lacht om ZML-menu vol vleeswaren

Om te vieren dat het VPRO-programma Zondag met Lubach vorige week de Televizier-Ring in de wacht sleepte, leek het de medewerkers van de omroepkantine een goed idee om het personeel te verrassen met een heus ZML-menu.

Satékroket

Supersympathiek natuurlijk, maar wellicht was het een goed idee geweest als het bedrijfsrestaurant van te voren even het dieet van hun favoriete collega had gecheckt. Dan hadden ze kunnen weten dat ze Lubach niet blij maken met broodjes filet Americain, soep met ballen en een satékroket: de presentator is namelijk vegetariër. Lubach deelde op twitter een foto van het menubord met daarbij de tekst: ‘Zouden ze bij de VPRO-kantine weten dat ik geen vlees eet?’

https://twitter.com/arjenlubach/status/920213487653216256

Wie weleens naar Zondag met Lubach kijkt, weet dat de redactie van het programma nogal kritisch is als het om vlees eten gaat. De programmamakers maakten al eens een zeer kritisch item over de bio-industrie en lanceerden recent nog een actie tegen dieronvriendelijk vlees met de ‘slechter leven-stickers’.

Collega Janine Abbring, eindredacteur van ZML, laat in een reactie op de foto van Arjen weten dat ze het in het omroepgebouw van VPRO, NTR en VARA sowieso niet zo hebben op mensen die geen vlees eten. „Nog ‘n leuk weetje: VPRO/NTR/VARA-kantine wilde ooit ‘meatfree monday’ introduceren. Zgn. progressieve programmamakers boos. Ging niet door."

Overigens laat Lubach zelf weten dat hij de kantinemensen van de VPRO niks kwalijk neemt, hij vond de actie gewoon grappig. „Om misverstanden te voorkomen: ik [❤️] de @vpro hè. Vond t gewoon komisch."

Bekijk hieronder het item dat ZML eerder dit jaar maakte over de bio-industrie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.