Sofie Smulders
Sofie Smulders Entertainment 3 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Wietze de Jager vertrekt van Qmusic naar Shownieuws

Na de aankondiging dat Giel Beelen naar Radio Veronica vertrekt, nog meer transfernieuws uit radioland: Wietze de Jager vertrekt van Qmusic naar SBS6, waar hij het programma Shownieuws gaat presenteren.

Van radio naar tv dus voor De Jager, die sinds afgelopen mei niet meer te horen was op Qmusic, vanwege de welbekende ruzie met radiomaatje Mattie Valk. De twee hadden plannen om samen naar Sky Radio te verkassen, maar in plaats daarvan bleek Valk wel bij Qmusic te willen blijven.

Combinatie van bekend en onbekend

Wietze was hier kapot van en zat maandenlang ziek thuis. In een e-mail aan Mattie noemde hij hem ‘een matennaaier voor wie een bankrekening belangrijker is, dan afspraken nakomen en een goede vriendschap’. Eerder deze maand bevestigde een woordvoerder van Qmusic dat De Jager definitief vertrekt bij de zender.

Nu is dus ook bekend waar de dj zijn carrière voortzet. „Na een lange periode van onzekerheid ben ik ontzettend blij dat ik een contract bij Talpa heb getekend”, aldus De Jager in een verklaring op de website van Shownieuws.

„Hoewel ik radiomaker ben en blijf, ben ik heel enthousiast en ook nieuwsgierig om mijn eerste serieuze stappen op televisie te maken bij SBS”, vervolgt hij. De Jager noemt zijn nieuwe uitdaging een logische stap. Het is een combinatie van bekend (onderwerpen uit de wereld van media en entertainment) en onbekend (televisie) terrein.

Wietze neemt voor het eerst plaats achter de desk van Shownieuws op zondag 1 oktober. Op 4 september start de ochtendshow van Qmusic weer. Hierin zijn wisselende dj’s te horen, onder wie Mattie Valk en Evi Hanssen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.