Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 1 feb 2017 / 09:44 uur

Jurylid Idols kraakt winnares Nina af in media

Het nieuwe seizoen van Idols staat voor de deur, maar als het aan jurylid Ronald Molendijk ligt, krijgen we niet nogmaals zo’n winnares als vorig seizoen.

Molendijk heeft zich deze week via meerdere wegen negatief uitgelaten over winnares Nina den Hartog. In een interview met De Telegraaf van dinsdag begon het al, daar meldt hij al dit jaar ‘een écht idool’ te willen afleveren. „Ik zou mij schamen als dat niet zou lukken, dat is mijn eer te na”, aldus het jurylid in het interview.

„Recent heb ik de auditie van Nina teruggekeken. Zij kan goed zingen, maar daar voelde ik het al: ben jij wel een idool?", zei Molendijk onder andere over de zangeres in het interview.

RTL Late Night

Bij de uitzending van RTL Late Night van dinsdagavond deed Molendijk er nog een schepje bovenop.

„Nina, alle respect voor haar zang, maar voor de rest was het gewoon een cactus. Het stond er wel, maar het was er niet.”
„Dat kan je niet zeggen”, zegt Humberto Tan geschokt. „Hij zegt van alles”, reageert Eva Simons lachend, waarop Molendijk zijn verhaal vervolgt. „Nou het was gewoon een cactus. Dat was het. Kijk, ik zit daar om een talent te ontdekken.”

„Nina kan waanzinnig goed zingen, maar als je na het winnen van Idols drie maanden vakantie neemt, is er serieus iets mis met je ambitie. Juist dan moet je het land in, laten zien dat je een echte idol bent. Nogmaals, ze kan waanzinnig goed zingen, maar dat is niet wat een idol maakt. Je moet star quality hebben. Een killermentaliteit.”

‘Liever niet gewonnen’

Nina den Hartog won Idols 2016, maar boekte daarna weinig successen. Ze bracht meerdere singels uit na de winst, die niets in de hitlijsten deden. Den Hartog gaf in een interview met het AD aan dat ze eigenlijk liever had gehad dat iemand anders er met de winst vandoor was gegaan. „Het komt doordat ik niet écht wilde”, aldus Den Hartog in het interview.

Het commentaar van Ronald Molendijk over Nina den Hartog is hier te zien vanaf 52:00 minuten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jurylid Idols kraakt winnares Nina af in media
Sluiten