Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 27 sep 2016 / 12:32 uur

‘Boef heeft kat gedood na ruzie over wietplantage’

Rapper Boef is dinsdag wederom niet al te positief in het nieuws. Een vrouw uit Beverwijk deed aangifte tegen de veelbesproken rapper, omdat hij in het verleden haar kat Gijs zou hebben ontvoerd vanwege ruzie over een wietplantage. Dit meldt De Telegraaf. De kat moest het uiteindelijk met de dood bekopen.

De 37-jarige Lee Anne Maree vertelt dinsdag in De Telegraaf dat Boef, die eigenlijk Soufiane Boussaadia heet, haar ongeveer anderhalf jaar geleden onder druk zette om een wietplantage in haar huis te nemen. Ze leerde Boef naar eigen zeggen kennen in een emotioneel zware periode en bezweek voor het aanbod door beloftes over geld. Ze gaf Boef en een vriend van de rapper haar sleutels, maar na de eerste wietoogst in februari 2015 kreeg ze met het duo ruzie over geld. Volgens de Beverwijkse Lee Anne kreeg zij geen geld, omdat ze „eerst de investering moest terugverdienen.” Na wat geruzie en getouwtrek bleek opeens haar kater Gijs ontvoerd te zijn.

Gebroken bekken

Uiteindelijk vindt de vrouw Gijs terug in het asiel, sterk vermagerd en met een gebroken bekken. Er wordt gedacht dat hij uit een rijdende auto is gegooid. De kat overlijdt uiteindelijk aan zijn verwondingen. Volgens Lee Anne is dit het werk van Boef en zijn compagnon. „Dat ze mijn huis gesloopt hebben om er een wiethok van te maken, me met de dood hebben bedreigd, prima. Maar ze hadden niet aan Gijs moeten komen”, aldus Lee Anne in de Telegraaf.

Ontkent

Boef ontkent de beschuldigingen in een post op social media. Hij plaatste een filmpje op zijn Instagramaccount, waarin hij zegt dat mensen moeten stoppen met leugens verspreiden. „Ik heb niemand’s kat ontvoerd en ik kweek niet. Ik ben rapper en ik pak mijn geld wit. Zoek eerst dingen uit voor je het in de krant plaatst. Als er morgen een meisje naar de politie gaat en zegt: ‘Boef heeft mij verkracht’ staat er BAM de volgende dag in de krant: BOEF VERKRACHT MEISJE. Doe normaal man. Stop met deze kinderachtige shit en word volwassen. Fijne dag."

https://www.instagram.com/p/BK20tqlAmNu/

De Algerijnse rapper viert op dit moment vakantie in Suriname. Boef kwam deze maand in het nieuws, omdat hij twee keer werd opgepakt door de politie. De media-aandacht voor de rapper ontstond omdat hij fans in een van zijn veelbekeken vlogs opriep om naar Tilburg te komen, om daar te vechten tegen rapper Para Soma, waar hij ruzie mee heeft. Honderden fans zouden daar gehoor aan hebben gegeven.

https://www.youtube.com/watch?v=L7MUv7pOPeI

In een interview met De Volkskrant van dinsdag reageert hij op de veelbesproken vlogs. Op de vraag of de rapper zijn eigen vlogs altijd smaakvol vindt, reageert hij volmondig met ‘Nee.’ „Soms kijk ik het terug en denk ik: shit, waarom zeg ik dat? Maar ik ben impulsief. Op zo’n moment zit ik er midden in en roep ik: fok dit, fok dat. Iedereen is wel eens gefrustreerd. Ik ook.”

Over de reden waarom hij vast zat kan de rapper kort zijn. „Zij waren gekomen, ik heb ze niet geroepen. Waarom moet ik daarvoor vastzitten? De politie wist dat ze niks hadden om me op te pakken en toch hebben ze me maximaal vastgehouden, vier dagen.”

„Wat ik jammer vind: een paar weken geleden had ik ook al meer dan 100 miljoen views, meer dan 350 duizend volgers op Instagram. Alleen was ik nog nooit op televisie geweest", aldus de rapper in het interview. „Niet één keer had een progamma gedacht: hé, dat is tof, een Nederlands product dat zo succesvol is, wie is die man? Nederland zou ook trots op mij kunnen zijn. Pas nadat de politie erbij was gekomen, wilden ze me op de tv hebben.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Boef heeft kat gedood na ruzie over wietplantage’
Sluiten