Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 27 jul 2016
Leestijd: 2 minuten

Station Tracks: muziek vanaf de slaapkamer

Talloze talentvolle producers meldden zich al aan voor Station Tracks: Share Your Talent.

Laptop, speakers, slaapkamer. Zo moet het er bij veel deelnemers aan de producerswedstrijd Station Tracks: Share Your Talent van muziekplatform 22tracks en NS Stations hebben uitgezien bij het maken van een track. Zo ook bij Mats Admiraal (21) uit Heemskerk. Metro zocht de opkomende producer, alias The Admiral, op. Als krant stellen we de 22 tracks die kans maken op de overwinning (zie onder) binnenkort aan je voor.

Reggae en Punk

„Ik werk als verkoper in de decoratiebranche en maak op hobbymatige basis muziek. Als producer en als zanger/gitarist van de reggae-punkband Starfish.” Muziek maken doet Admiraal vol energie en als hij er ooit zijn geld mee kan verdienen: prima. Ondertussen vindt hij het vooral leuk om mensen zijn muziek te laten horen en via een wedstrijd als die van 22tracks en NS Stations te zien hoever hij kan komen.

Station Tracks: muziek vanaf de slaapkamer
Foto: Sjoert Bakker

„Ik ben een jaar of vier bezig”, vertelt de Noord-Hollander. „Op internet struin ik alles af, leer ik van anderen en vind ik mijn weg. Zo heb ik inmiddels twee eigen nummers kunnen uitbrengen via Italiaanse Soundcloudkanalen met 30.000 volgers. Een remix van Lean On van Major Lazer leverde me bijna 170.000 plays op en een van de Major Lazers volgt me nu.”

De muziek die The Admiral maakt, zit tussen trap en Future Bass in. Als jaren negentigkind hoorde hij veel muziek van zijn ouders en luisterde hij veel naar punkbands als The Clash en artiesten met jaren tachtigsynthesizers. The Admiral is net wat meer obscuur en mysterieuzer.”

De track die Admiraal voor de wedstrijd instuurde, heet Lonesome Rider. Gemaakt op de slaapkamer dus en gemixt in een buurthuis in Beverwijk. „De stem op de track is van mijn zusje Charlotte. Het is een wat complexer nummer geworden dan wat ik hiervoor maakte, met wat meer opnametechnieken.”

Alle beetjes

„Zo’n format als deze wedstrijd vind ik gaaf. Gewoon om even te kijken wat ik er mee kan bereiken. Niet eens met het doel uiteindelijk te draaien, maar alle beetjes helpen. Het is mijn hobby, maar vooral in de band steek ik nu veel energie. Komende week spelen we weer op een festival in Frankrijk. Ooit verder komen, ja daar teken ik natuurlijk voor. Dat betekent dat meer mensen belangstelling hebben voor je muziek.”

Station Tracks: muziek vanaf de slaapkamer
Foto: Sjoert Bakker

Meedoen kan nog!

Een track insturen voor Station Tracks: Share Your Talent kan nog tot en met zondag. Je nummer uploaden gaat via de website www.stationtracks.nl.

De jury, The Flexican, FeestDJ Ruud en Jan Maarten Hartong van The School of House, kiezen 22 inzendingen uit die vanaf 1 september in een playlist op 22tracks te horen zijn. Dan begint het stemmen. Op 1 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt die op 21 oktober, tijdens Amsterdam Dance Event, mag draaien op station Amsterdam Centraal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.