Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 1 jun 2016

Zwarte Piet, wie durft het nog aan?

Omroep NTR gaat het nog knap lastig krijgen om geschikte opvolgers te vinden voor de opgestapte Erik van Muiswinkel en Jochem Myjer bij Het Sinterklaasjournaal. Volgens bronnen van RTL Boulevard’s showdeskundige Albert Verlinde zouden reeds benaderde acteurs voor het vervangen van Hoofdpiet en Pietje Paniek zelfs allemaal bedanken voor de eer. Niemand lijkt zich nog te willen branden aan de rol die zo beladen is geworden en waartegen zoveel collega’s zich openlijk hebben gekeerd.

Vooralsnog gaat het dus om geruchten, maar ondenkbaar is het niet dat toneelspelers stuk voor stuk nee zeggen. Dat zegt ook Tom de Mol, producent van de bioscoopfilm De Club van Sinterklaas & het geblaf op de pakjesboot. ,,De acteurs die de rol overnemen staan direct in de schijnwerpers van de media. Ik begrijp wel dat niet iedereen daarom staat te springen in dit geval.” Zelf heeft hij bij zijn film, die eind jaar draait, geen problemen ondervonden. ,,Onze acteurs zijn minder bekend, maar ik weet niet of dat de reden is. Zij zien ook dat er iets gaat veranderen, de vraag is alleen in welk tempo.”

Acteur Peter Lusse, die tussen 2008 en 2012 de rol van Ballonnenpiet vertolkte in Het Sinterklaasjournaal, zou niet terugkeren als hij zou worden gevraagd. ,,Het is ongelofelijk jammer dat er nu zo’n enorme discussie is, want het was gewoon een vrolijk kinderfeest”, zo laat hij desgevraagd weten. ,,Ik ben blij dat ik er niet meer bij zit. Ook als ik nu opnieuw gevraagd zou worden, zou ik het niet meer doen. Die hele discussie heeft het plezier eraf gehaald, de lol om te spelen. Ik blijf er nu liever buiten.”

NTR doet de geruchten overigens af als voorbarig. Een woordvoerder laat weten dat ze alle gebeurtenissen op dit moment nog laten bezinken en goed nadenken over een ‘oplossing’. Het script voor het nieuwe Sinterklaasjournaal verschijnt deze zomer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zwarte Piet, wie durft het nog aan?
Sluiten