D. van Aken
D. van Aken Entertainment 3 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Songfestival: Toppers benaderd voor omkoping

In aanloop naar het Eurovisie Songfestival in 2009 zijn de Toppers benaderd door een ‘Oost-Europese partij’. Er werd de Toppers aangeboden om tegen betaling de stemming te manipuleren. Dat bevestigt Benno de Leeuw, de manager van de Toppers, dinsdagavond in het televisieprogramma Brandpunt.

SMS-bombardementen

De Leeuw nam het aanbod serieus genoeg om een afspraak te maken met een Oost-Europese man in een wegrestaurant bij Hengelo. De man zei dat hij een ingenieus systeem heeft waarmee hij in verschillende landen het stemgedrag kan manipuleren met SMS-bombardementen.

De Leeuw zegt daarover: “Dat heeft hij mij uitgelegd ja. Dan dacht ik letterlijk van; hé! Dat zou best eens kunnen.” Op de vraag wat hij dan zou moeten betalen, antwoordt de Toppers-manager: “Je praat over een wereldwijd evenement; dan denk ik dat je over luttele miljoenen praat.”

Lacherig

De Toppers (destijds met Gordon, Rene Froger en Jeroen van der Boom) vertegenwoordigden Nederland in 2009 op het Songfestival in Moskou. Volgens De Leeuw heeft hij het aanbod nooit met de toppers besproken.

Jeroen van der Boom spreekt dat weer tegen: “We hebben dat eigenlijk gelijk van tafel geveegd, we hebben daar niks mee gedaan, het is meer lacherig de revue gepasseerd, ik kan mij ook niet voorstellen dat dat werkt.”

https://www.facebook.com/brandpunttv/videos/1143444792352617/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Songfestival: Toppers benaderd voor omkoping
Sluiten