Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 24 apr 2016 / 18:12 uur

Suzan: van K3 Zoekt K3 tot coverkoningin

Een lange blonde Suzan zong nog geen jaar geleden Oya lélé tijdens de eerste auditie in de tv-zoektocht K3 Zoekt K3. Zaterdagavond rockte ze Limp Bizkit met rode pet achterstevoren over die blonde lokken en werd haar band Cold Turkey uitgeroepen tot de allerbeste coverband tijdens The Clash of The Coverbands Benelux.

Fans in de bus

Zo kan het gaan in artiestenland. We hebben het over Suzan de Reus (22) uit Zuidschermer. Met haar bandleden Anna, Thomas, Thijmen en Boris klopte ze twaalfhonderd andere deelnemers uit Nederland, België en Luxemburg. Zo’n 120 gemeentegenoten stapten in Noord-Holland in de bus richting finale in het Klokgebouw in Eindhoven. De Reus: „Met bier natuurlijk, gesponsord door mijjn ouders van het plaatselijke café Het Torenerf.” MUCK uit Den Dolder werd publiekswinnaar, Cold Turkey was de beste volgens de vakjury.

https://twitter.com/SuzandeReus/status/723078139228856320

Het leverde haar band een tournee van twintig optredens in de drie Beneluxlanden op. En een gezicht op tv. De Reus: ,,Zondag waren we al weer in Arnhem om alles live opnieuw in te zingen voor Clashuitzendingen op tv. Veronica zendt het de komende twee zaterdagen uit. Kwart over zes lag ik zondagochtend in bed, om half twee gingen we alweer richting de studio.”

Mooie ervaring

Een tv-gezicht had ze zelf dus al maandenlang tijdens de zoektocht naar nieuwe K3-meiden (SBS 6). De Reus kwam tot de liveshows en ging er in de tweede van de vier uit. ,,Het was een mooie ervaring, maar ik zag het al lang aankomen dat ik uiteindelijk niet in K3 zou zingen.”

Kiezen voor de band

Was dat wel het geval geweest, dan was ze nu geen coverkoningin. Ze koos al eens voor haar band, bij de derde ronde in De Melkweg in Amsterdam. ,,Ik kon vanwege K3 bij Q Music optreden, maar koos toen voor The Clash of the Coverbands. Bij K3 vonden ze dat niet leuk, maar ach, in Cold Turkey speel ik met vrienden. Dat maakt ons speciaal. We leveren geen lopende bandwerk en dat is pas genieten.”

Half uurtje over? Dan hier het half uur durende optreden van Cold Turkey tijdens Clash of the Coverbands:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Suzan: van K3 Zoekt K3 tot coverkoningin
Sluiten