Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 10 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Film De Marathon volgend jaar op de planken

De succesvolle film De Marathon krijgt volgend jaar een theaterversie. Vanaf 17 maart 2017 is de voorstelling in de Nederlandse theaters te zien en krijgt z’n première in de stad waar de marathon zich afspeelt: het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

Tijdens de marathon

Acteur Martin van Waardenberg en Marc van Kraam (directeur Nieuwe Luxor) maakten dat zondag bekend, uiteraard de dag waarop de marathon in Rotterdam werd gelopen. Zij konden melden dat Job Gosschalk, bekend van van Alles Is Liefde, ’t Schaep Met De 5 Pooten en De Zevende Hemel, de regie op zich neemt. Thomas Acda is gevraagd voor de liedteksten.

Als film zag De Marathon er zo uit:

De film was een idee van Martin van Waardenberg en Gerard Meuldijk en werd in 2012 een behoorlijke hit. De Marathon gaat over vier Rotterdamse garagemonteurs, die het naast sleutelen vooral moeten hebben van broodjes bal, bier en een peuk. Het kwartet werd gespeeld door Stefan de Walle, Frank Lammers, Marcel Hensema en genoemde Van Waardenberg.

Likmevessie

Als de garage failliet dreigt te gaan besluiten ze, om de boel te redden, de 42 kilometer lange marathon te lopen en zich te laten sponsoren. Hun conditie is echter nul, hun instelling er eentje van likmevessie. De Marathon werd beloond met een Gouden Kalf voor de UPC Publieksprijs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.