Astrid Ottens
Astrid Ottens Entertainment 3 mrt 2016 / 17:38 uur

Zoveel geld zijn je oude Harry Potter-boeken waard

Harry Potter-fans van het eerste uur zouden weleens flink rijk kunnen worden. De enthousiastelingen die niet konden wachten tot de Nederlandse versie uitkwam en daarom de Engelse boeken kochten, kunnen de boeken doorverkopen voor leuke bedragen.

Heb jij nog een hele reeks Harry Potter-boeken in de kast staan en zit je toevallig ook wat krap bij kas? Verkoop die boeken! Volgens boekhandelaar AbeBooks, die gespecialiseerd is in zeldzame boeken, zijn de eerste exemplaren heel wat waard. Geloof het of niet, de juiste boeken kunnen maar liefst 51.000 euro opbrengen.

Hier moet je naar kijken

Je moet vooral letten op het boeknummer, dat bepaalt de prijs. Hoe lager, hoe beter. Ben je een van de gelukkigen die een gesigneerd boek heeft weten te bemachtigen destijds? Dan mag je jezelf helemaal rijk rekenen. Hoe succesvoller J.K. Rowling werd, hoe minder signeersessies ze deed.

Ook de druk van het boek is belangrijk. De exemplaren van de eerste druk ondertekende de schrijfster namelijk nog met Joanne Rowling, om vervolgens over te gaan op J.K. Wie een Joanne in zijn kast heeft staan, moet toch eens overwegen er afscheid van te nemen. Extra leuk: ook de eerste druk van de Nederlandse vertaling van het eerste boek is op die manier ondertekend. Kassa!

Reageer op artikel:
Zoveel geld zijn je oude Harry Potter-boeken waard
Sluiten