Sam ten Hove
Sam ten Hove Entertainment 2 mrt 2016
Leestijd: 2 minuten

High School Musical 4 komt eraan

Disney Channel maakte dinsdag bekend dat er na acht jaar wachten eindelijk een vierde film van High School Musical aankomt. Peter Barsocchini, onder meer bekend van de film Hannah Montana, gaat het script voor de vierde keer schrijven. Ditmaal doet hij dat samen met Dan Berendsen.

De vierde film in de reeks zal weer gaan over de middelbare school East High. Leerlingen op die school noemen ze Wildcats. Voor de nieuwe film gaat regisseur Jeffrey Hornaday nieuwe Wildcats casten. Die castings zijn dinsdag al begonnen. In de eerste drie films werden de Wildcats gespeeld door onder meer Zac Efron en Vanessa Hudgens.

In de nieuwe film zijn ook de rivalen van East High te zien: de West High Knights. Het lijkt erop dat de scriptschrijvers hiermee een nieuwe verhaallijn starten.

Tien jaar geleden kwam de eerste High School Musical film uit. 3 redenen waarom het geweldig is dat er nu een vierde film komt.

Muziek

In deze film zal het weer draaien om muziek maken. Dit betekent nieuwe liedjes en die zullen waarschijnlijk net zo erg in ons hoofd blijven zitten als de oude nummers. Weer een avond keihard meezingen en proberen mee te dansen.

Zac Efron

Dat Zac Efron terug zal keren in de film, is niet waarschijnlijk. De regisseur heeft heel nadrukkelijk gezegd op zoek te zijn naar een compleet nieuwe klas Wildcats. Nadat de eerste film uitkwam, werd hij een echte vrouwenmagneet. Dit belooft dus veel voor zijn vervanger. Tijdens de casting zullen de mannen dan ook wel aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen. Het succes van de acteurs die in de vorige drie films speelden, liegt er niet om. Dit betekent dat er een nieuwe lichting topacteurs in de maak is.

Filmmarathon

Je hebt eindelijk een reden om alle drie de films nóg een keer te kijken. Als voorbereiding op de nieuwe film of misschien moet je je geheugen weer even opfrissen.

Wanneer de vierde High School Musical in de bioscoop te zien is, is nog niet duidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.