Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 4 mrt 2016
Leestijd: 4 minuten

Anouk voelde zich niet thuis bij The Voice

Anouk over haar nieuwe album Queen For A Day, The Voice en het belang van hits.

Anouk is vrolijk. Vrijdag komt haar nieuwe album uit en haar zwangerschap, nummer zes, verloopt goed. Vertellen wanneer ze uitgerekend is, wil ze niet. „Dan gaan ze zitten wachten voor mijn deur om me te volgen naar het ziekenhuis. Laat ik het zo zeggen: ik moet nog eventjes.”

Diepe zucht, gevolgd door die kenmerkende gulle lach.

„Ik ben eigenlijk wat te oud aan het worden voor dit. Echt een verschil met toen ik 26 was. Nu heb ik zoiets: het mag komen, ik heb geen zin meer in die hele ‘ride’. Ik word er ook heel chaotisch van zwanger zijn. Soms ben ik uren mijn telefoon kwijt en blijkt hij in de ijskast te liggen.”

Weet je zeker dat je wel al bevallen bent wanneer het tweede seizoen van The Voice begint?
Dat is nog wel een dingetje. Het zou kunnen dat ik de eerste aflevering nog niet op de stoel zit. Nee, daar zijn ze niet zo blij mee. Maar ik heb gezegd: als dat niet kan, begrijp ik dat en doe ik The Voice niet. Maar dat kwam niet in hen op.

Hoe beviel je eerste seizoen The Voice?
Het was heftiger dan ik had verwacht. Vooral door alles eromheen. Ik had wel verwacht dat er haters zouden zijn, maar dat het zo erg was, had ik niet zien aankomen.

Heb je daar last van gehad?
In die zin dat ik aan mezelf begon te twijfelen. Dat ik dacht: is het nou echt zo heel erg wat ik zeg? Ik werd dusdanig afgemaakt dat ik ging denken dat ik er niet geschikt voor ben. De meeste mensen willen blijkbaar luchtige holadiejee-tv, want horen hoe het zit, vinden ze maar vervelend. In het begin was er ook gedoe met de makers van het programma. Om de seconde kwam er iemand naar me toe die zei: doe even dit, doe even dat, je moet zo staan, doe even je hand zo boven de knop. Tot het moment dat ik zei: weet je wat? Neem al het geld terug en zoek een ander, ik trek dit niet meer. Vanaf dat moment heeft er niemand meer bij mijn stoel gestaan, haha. Tot aan de laatste uitzending voelde ik me als een vis uit het water. Ik heb geen enkele keer gedacht: hier voel ik me thuis.

Maar je gaat het dus nóg een jaar doen…
Nu ga ik er anders in. Ik weet wat ik kan verwachten. En doordat Guus (Meeuwis) erbij komt, wordt de energie in de jury weer even anders. Een onwijs aardige gozer, maar ik weet natuurlijk niet wat voor rol hij krijgt toebedeeld. Ze nemen heel veel op en zenden een klein beetje uit. Soms waren er shows waarin ik enorm had gelachen, maar dan zag je dat niet. Ze maakten een ouwe zuurpruim van me, terwijl ik dat helemaal niet ben. Kijk, ik juich gewoon niet voor alles, ik weet heel goed wat ik wel en wat ik niet goed vind. Ik kan niets met mensen die geen mening hebben.

Hoe kijk je terug op dat gedoe met Marco Borsato?
Dat was één bak ellende natuurlijk, haha. Die arme man! Hij zal wel gebaald hebben dat-ie er niet een seizoen eerder is uitgegaan. Er was eerst helemaal niks aan de hand tussen ons en inééns was er iets. Er werd iets gecreëerd en de media gingen er mee aan de haal. Dat werd zo’n raar gebeuren. Ik word daar een beetje recalcitrant van.

Foto: ANP / Marc de Groot

Genoeg over The Voice, over naar je nieuwe album. Queen For A Day is een echte popplaat. Een bewuste keuze?
De volgende plaat, die ook dit jaar uitkomt, wordt iets meer underground en iets minder pop. Ik wilde nu een radiovriendelijk album maken. Als het op de radio wordt gedraaid, kan ik mijn shows makkelijker uitverkopen. Dan horen mensen: o ja, die is er ook nog.

Zegt de vrouw die het record voor meeste Top 40-hits onlangs van Corry Konings heeft overgenomen.
Geweldig nieuwtje vond ik dat. Ik wist helemaal niet dat zij zoveel hits heeft gehad, joh. Maar even serieus: zonder nieuwe hits verkoop ik de Ziggo Dome niet zomaar uit, hoor. Ik moet toch echt nieuw materiaal hebben dat aanslaat. Anders ga je gewoon terug naar de theaters. Ook niet erg, hoor. Hoewel, ik moet wel voor zes kinderen zorgen.

Hieronder de twee singles van Queen For A Day die tot nu toe het licht zagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.