Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 1 feb 2016 / 17:30 uur

Ewbank krijgt de grootste dj-namen weer bij elkaar

De line-up van de tweede editie van The Flying Dutch is wereldkundig gemaakt. John Ewbank is een blij man.

Tien top-dj’s, tien helikopters, drie locaties. Dat is het principe van The Flying Dutch, het festival met tien grote namen op dezelfde dag in het Olympisch Stadion in Amsterdam, Rotterdam Ahoy Buiten en op het E3 Strand bij Eindhoven. De line-up werd maandagmorgen bekendgemaakt. Metro spreekt de bedenker, John Ewbank.

John Ewbank bij een Flying Dutchhelikopter.

Hier spreekt een blije organisator?

Ja, we zijn heel erg blij met de line-up. Absurd eigenlijk, de hele top 10 van Nederland op één festival en mooi uitgebalanceerd ook. Angstaanjagend eigenlijk, wat doen we volgend jaar?

Martijn en Tijs

Missen we eigenlijk nog een naam?

Er zijn jongens die je met elkaar kunt wisselen. Vorig jaar hadden we bijvoorbeeld Martijn en Tijs niet (Martin Garrix en Tiësto, red.), maar wel Fedde Le Grand en Yellowclaw. We hebben zo’n brede groep top-dj’s in Nederland, maar ja, breng die allemaal op één dag maar eens bij elkaar. Dat al die gasten willen meedoen, is kicken.

Hoe lukt dat, al die namen op dezelfde datum in ons land?

Dat is een lastige klus, met al hun schema’s. Die jongens zitten over de hele wereld. Met het samenstellen van de line-up zijn we daarom maar op tijd begonnen.

Wat heb je geleerd van de eerste editie?

Op organisatorisch gebied simpele dingen. Zo was de wijn in Rotterdam te snel op en stonden de toiletten bij Ahoy onhandig opgesteld. Vergeleken met vorig jaar zullen we een aantal showelementen toevoegen. Zo komen er een aantal popartiesten meedoen als surprise-acts. Maar wie, dat blijft geheim.

Het Olympisch Stadion in Amsterdam vorig jaar.

Locatie Eindhoven wordt het E3 Strand in plaats van Strijp-S. Waarom?

Op Strijp-S wordt gebouwd, daardoor zouden we een aantal duizenden mensen minder kwijt kunnen. Aangezien Eindhoven vorig jaar op de eerste dag al was uitverkocht, wilden we liever méér capaciteit. Dat is het E3 Strand geworden, een prachtige locatie waar meer evenementen worden gehouden.

Ene Marco Borsato

Hoe ben je in de dancewereld beland? Altijd een liefhebber geweest?

Zeker. Ik had ook een Vinyl-labeltje waarop ik een aantal releases heb gedaan, waaronder Ferry Corsten. Toen kwamen ene Marco Borsato en Gordon om de hoek en ben ik de Nederpop ingedoken. Iemand zei later dat ik toch weer eens met die dj’s aan de slag moest gaan. Ik ben vaak op Ibiza en kom die jongens veel tegen. Uiteindelijk heeft dat onder meer This Is What It Feels Like van Armin van Buuren opgeleverd en is The Flying Dutch aan mijn brein ontsproten. De eerste editie heeft me met Alda Events zo’n twee jaar voorbereiding gekost.

Festivals zijn meestal overdag. Hoe vond het publiek het begintijdstip van 12.00 uur vorig jaar?

Weet je, de festivalgangers zijn wel gewend dat het feest wat vroeger afgelopen is dan zij zouden willen. Dat hoort er nu eenmaal bij. Het is echter ondoenlijk om gemeentes een sluitingstijd van 4.00 uur voor elkaar te krijgen als je midden in een stad zit. Maar lekker in de zon dansen, dat is toch ook heerlijk?

Showtek, vorig jaar in Eindhoven.

Vorig jaar was je snel uitverkocht. Heb je een tip?

Via theflyingdutch.com kun je je registreren, waardoor je vrijdag al vanaf 10.00 uur een kaartje kunt bemachtigen. De reguliere voorverkoop begint om 12.00 uur. Ik moet wel zeggen dat op dit moment dat wij praten er drie mensen per seconde pre-registreren.

Je produceert de musical Sky, gaat een tv-programma bij SBS doen, bent mede-organisator van The Flying Dutch. Maak je nog wel eens een liedje?

Haha, nou en of. In april ga ik een nieuw album voor Marco Borsato maken. Maar inderdaad, ik hoef me niet te vervelen.

https://www.youtube.com/watch?v=2lQZuHDktQY

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ewbank krijgt de grootste dj-namen weer bij elkaar
Sluiten