Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 11 jan 2016 / 14:06 uur

Twitter: sterren reageren heftig op dood David Bowie

De dood van David Bowie beheerst maandag Twitter. Uit de uitingen van bewondering en verdriet blijkt dat het dit weekend op 69-jarige leeftijd overleden muziekicoon behalve door veel van zijn collega’s ook werd bewonderd door acteurs en politici. Hieronder een bloemlezing in tweets.

Het begon allemaal vanochtend vroeg met deze treurigstemmende mededeling via het officiële Twitterkanaal van David Bowie.

Bowie’s zoon, regisseur Duncan Jones (Moon, Source Code), plaatste een uur later een kinderfoto van hem met zijn vader op Twitter.

Collega-muzikanten als de Rolling Stones, Kanye West, Madonna en Pharrell Williams zijn in rouw.

https://twitter.com/kanyewest/status/686449257767776256

Iggy Pop was een goede vriend van David Bowie en bovendien een generatie- en voormalig huisgenoot.

Ook in Hollywood kwam de dood van de veelzijdige Bowie, die ook 38 filmrollen speelde en héél veel muzikale bijdragen aan films leverde, hard aan. Bij actrice Evan Rachel Wood (The Wrestler, The Ides Of March) en Russell Crowe (Gladiator, A Beautiful Mind) bijvoorbeeld.

https://twitter.com/evanrachelwood/status/686459120401002496

Bowie was zo groot dat ook politici stilstaan bij zijn dood. Onder hen de Britse premier David Cameron, die bekend staat als een een groot muziekliefhebber.

Ook mooi: het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken bedankt Bowie, die in de jaren zeventig drie sterke albums opnam in West-Berlijn (Heroes, Low en Lodger) en daar ook een aantal jaar woonde, voor zijn bijdrage aan het neerhalen van de Berlijnse Muur. Legendarische anekdote in dat verband: in 1987 wat Bowie wegens zijn verdiensten voor de stad terug in Berlijn voor een concert op de Platz der Republik, ter ere van 750 jaar Berlijn. Tijdens die show kreeg hij in de gaten dat op een steenworp afstand, aan de andere kant van de muur, honderden Oost-Berlijnse jongeren met hem meeluisterden. Bowie droeg zijn in Berlijn geschreven klassieker Heroes aan hen op. Volgens de overlevering scandeerden de Oost-Duitse fans na het optreden dat de muur neer moest. Twee jaar later was het zo ver.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Twitter: sterren reageren heftig op dood David Bowie
Sluiten