Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 11 jan 2016 / 16:16 uur

Vluchtelingen bieden excuses aan na misbruik Keulen

Het is erg onrustig in Duitsland, nadat honderden vrouwen in Keulen en andere steden werden aangerand, naar verluidt door vluchtelingen. Een groep vluchtelingen uit een stad in het Oosten van Duitsland heeft nu een open brief aan de vrouwen in Duitsland geschreven, waarin ze hun excuses aanbieden.

Tijdens de jaarwisseling in Keulen en andere Europese steden werden er honderden vrouwen beroofd en misbruikt. Het aantal aangiftes is inmiddels boven de vijfhonderd opgelopen. De politie in Keulen heeft negentien verdachten in het vizier. Geen van deze verdachten heeft de Duitse nationaliteit, zo bleek maandag uit een rapport van het ministerie van binnenlandse zaken van de deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Verbolgen

De groep die naar verluidt deze brief heeft geschreven en verspreid, behoort niet tot de groep daders, maar is juist net zo vebolgen over het massale misbruik. Met de brief willen de mannen laten weten dat niet iedere buitenlander zo met vrouwen omgaat, en dat ze heel dankbaar zijn dat ze in Duitsland mogen wonen.

Walgelijk geweld

,,Wij zijn mannen uit Syrië, en vluchtelingen die sinds vorig jaar in Köthen wonen”, beginnen ze hun brief. ,,We willen jullie laten weten hoe beschaamd we ons voelen over het walgelijke, onmenselijke geweld dat zich heeft voorgedaan rond de jaarwisseling in Keulen.”

De mannen willen dan ook benadrukken dat niet iedere vluchteling zich zo zal misdragen. ,,We zijn ontzettend dankbaar dat we hier rust en vrede hebben gevonden. Veel van de mensen die ons hebben geholpen waren Duitse vrouwen. Ze zijn als zussen, moeders en dochters voor ons.”

Wees niet bang

Het doel van de brief: de Duitse vrouw duidelijk maken dat ze niet bang voor vluchtelingen hoeft te zijn. ,,We vrezen dat alle vrouwen nu bang voor ons worden. Alsjeblieft, wees niet bang, we zijn hier alleen om in vrede te leven, niet om iemand pijn te doen.”

Lees hier de brief in het Duits, of in het Arabisch, die inmiddels het internet over gaat. Het is niet duidelijk waar de brief precies vandaan komt en of hij echt van een groep vluchtelingen is, maar het is zonder meer een prachtig tegengeluid na alle negativiteit van de afgelopen week.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vluchtelingen bieden excuses aan na misbruik Keulen
Sluiten