Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 12 jan 2016 / 15:30 uur

Oscars halve dag na uitreiking op Hollandse tv

Filmliefhebbers bleven er graag een nachtje voor op: de uitreiking van de Oscars, live op de buis en gratis te volgen. Maar de uitslagen zullen dit jaar al bekend zijn als de beelden rond de belangrijkste filmprijzen in Nederland (in samenvatting) te zien zijn.

Film1 stopt met het rechtstreeks uitzenden van de Oscars, zo maakte de betaalzender dinsdag bekend. Juist niet-abonnees konden het gratis kijken op Film1 de afgelopen negen jaar wel waarderen. „Ik vond het altijd een gezellige nacht”, zegt een trouwe kijker tegen Metro. „Hapjes, drankjes en dan met vrienden uitslagen gokken.”

Oscarweek

De volgende maand programmeert Film1 wel een Oscarweek rond de uitreiking, waarin allerlei Oscarwinnaars van de afgelopen jaren worden uitgezonden. De daadwerkelijke uitreiking (zondag 28 februari) is echter een halve dag later, op maandag 29 februari te zien.

De uitreiking vindt dit jaar voor de 88e maal plaats. Grote favorieten zijn films als The Revenant (met Leonardo DiCaprio), Carol (met Cate Blanchett), Steve Jobs (met Kate Winslet), Creed (met Sylvester Stallone) en The Martian (met Matt Damon).

De Ierse zender RTE zette al eens de tien grappigste Oscarmomenten op een rij. Zulke momenten moeten de trouwe fans dit jaar (live) missen:

https://www.youtube.com/watch?v=l2qxjQo2k4E

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oscars halve dag na uitreiking op Hollandse tv
Sluiten