Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 29 dec 2015 / 08:00 uur

Top 2000: Jett Rebel, lijst aan de muur

De Top 2000 is onderweg! De ene na de andere muziekheld komt langs op NPO Radio 2. Als de nummer 1 van John Lennon (Imagine) klinkt, is bij de overgang naar 2016 de tv-registratie van Helden van de Top 2000 op NPO 3 te zien.

Jelte Tuinstra

Metro sprak de optredende artiesten in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Vandaag in deel 4: Jett Rebel, oftewel Jelte Tuinstra. Jett Rebel heeft nog geen notering in de Top 2000, maar helden genoeg.

Wat doe jij met het heldenthema?

We doen drie totaal verschillende artiesten, maar dat mag ik toch wel verklappen omdat het dan al op de radio geweest is toch?

Ja hoor.

We doen wat dingen van de Bee Gees, van Supertramp en Cheap Trick. Dat bouwt een beetje op qua power. Voor dit concert doe ik mijn all time heroes. Zo wil ik Cheap Trick graag eren en speel daarom ook twee nummer die niet in de Top 2000 staan.

Veel helden

Wie zijn jouw helden?

Ik heb er heel veel, het zijn steeds periodes waarin ik iets heel goed vind.

Als de Top 2000-lijst bekend is, ga je stiekem snel even kijken?

Helaas heb ik de stemronde gemist omdat ik in New York was, maar ik ben wel heel actief met naar de lijst kijken enzo. Toen ik nog bij mijn ouders woonde was de Top 2000 echt een dingetje. Daar hing de lijst aan de muur.

Als je nu moet stemmen, wat staat op nummer 1?

The Beach Boys met God Only Knows. Dat is mijn persoonlijke mening nu, maar die hele lijst is wel wat meer dan alleen maar tweeduizend liedjes. Dat Imagine nu op nummer 1 staat is toch een soort van gemeenschappelijke beslissing. Dan gaat de lijst ook over troost, dat is fijn in dit jaar.

Lijst bijhouden

Luister je de Top 2000 tussen Kerst en Oud en Nieuw?

Alle bandleden zijn wel actieve luisteraars. Ik zet hem zelf zeker op. Meestal is er muziek op de radio waar ik niet zo veel mee kan, maar de Top 2000 wel. Als kind was ik superfanatiek en nam ik alles op en hield op de lijst bij wat ik wel en wat ik niet kende.

https://www.youtube.com/watch?v=XaOA_XkfWC8

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Top 2000: Jett Rebel, lijst aan de muur
Sluiten