Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 6 dec 2015
Leestijd: 2 minuten

Jandino Asporaat kent geen grenzen

2015 is nog niet klaar, maar zou toch al wel het jaar van Jandino Asporaat genoemd mogen worden. Je kunt de televisie niet aanzetten of hij spat van het scherm, staat daarnaast in het theater én is vanaf deze week in de bioscoop te zien met de comedy Bon Bini Holland. En iemand als Asporaat speelt niet één rol, maar vijf.

Schakelen

„Ik focus me gewoon op dat ene ding dat ik aan het doen ben en daarna schakel ik naar het volgende”, zegt de komiek over zijn drukke bestaan. „Vergelijk het met autorijden: je moet altijd vooruit kijken en handelen naar wat je op dat moment ziet, niet naar wat je vijftig borden geleden gezien hebt.”

Zenuwen voor de première vanavond zijn er dan ook niet, zegt de professioneel multitasker. „Nee hoor, ik bruis juist van de energie! Het voelt een beetje als kerst, dat je op eerste kerstdag naar beneden gaat en dat er dan cadeautjes liggen. En als ik af ga op de reacties op de trailer, dan gaan mensen deze film gewoon heel erg leuk vinden!”

Gerrie

Een van de personages uit de film (en ook het RTL 5-programma Dino), de door Asporaat gespeelde Rotterdamse oma Gerrie, is in elk geval al een hit op internet. Zo’n hit dat het filmpje waarin de dikke dame haar dansmoves toont, werd opgepikt door de Amerikaanse comedian Kevin Hart en daardoor een miljoenenpubliek bereikte.

LMAO …

Gepostet von Kevin Hart am Montag, 30. November 2015

„Ja, dat is te gek! Het ging de hele wereld over. Alle grote shows in Amerika hebben gedeeld, het is in een week tijd miljoenen keren bekeken. En niemand weet dat ik het ben. Iedereen lacht om deze Rotterdamse oma, maar het is gewoon een bruine gast uit Nederland. Daar geniet ik echt van.”

Duitsland

En nu Amerika aan de voeten van Gerrie ligt, kan Jandino de Duitse markt gaan veroveren. John de Mol beloofde hem immers een Duitse show als hij vloeiend Duits zou leren spreken. „Mijn Duitse lessen beginnen in januari. Ik geef mezelf een jaar en als ik het dan vloeiend spreek, wil ik de Duitse taal echt begrijpen en de humor snappen. Doorbreken in Duitsland is op zich geen ambitie van mij, want ik geloof niet in grenzen. Als ik op Pluto kan spelen, dan zou ik dat ook doen. Ik denk dat er genoeg mensen zijn die mij daar liever vandaag dan morgen heen zouden zien gaan, haha! Maar ik ga Duitsland wel proberen, want: waarom niet?”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Jandino Asporaat kent geen grenzen
Sluiten