Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 18 aug 2015
Leestijd: 3 minuten

Sterren openhartig over zwangerschapsproblemen

De beelden van een huilende Yolanthe op de bank bij Linda de Mol gingen maandag als een lopend vuurtje over het internet. Hoewel de betreffende aflevering van Linda’s Zomerweek maandag 24 augustus pas wordt uitgezonden, is door het aankondigingsfilmpje inmiddels duidelijk dat de voetbalvrouw het even te kwaad kreeg toen ze vertelde over ‘het hele traject’ dat zij en haar man Wesley hebben moeten afleggen om in verwachting te raken. Dat lukte namelijk pas na een hormoonbehandeling en een operatie aan haar eierstokken.

LEES OOK: Yolanthe had moeite met zwanger worden

In Nederland komt het niet vaak voor dat bekende Nederlanders uit de school klappen over dergelijke intieme problemen. Dat is in de VS wel anders. Daar zijn inmiddels heel wat beroemdheden uit de medische-molen-kast geklommen met hun verhaal. Vaak om anderen een hart onder de riem te steken.

Jimmy Fallon

Talkshowhost Jimmy Fallon bijvoorbeeld. Twee weken na de geboorte van zijn dochter Winnie Rose in 2013 vertelde hij in de Today Show dat hij en zijn vrouw het niet voor elkaar kregen om op eigen kracht een baby te krijgen. „Mijn vrouw en ik hebben het vijf jaar geprobeerd. Iedereen die dit heeft meegemaakt, weet hoe erg het is. We hebben van alles geprobeerd en uiteindelijk gekozen voor een draagmoeder. Ik wil mensen op het hart drukken vooral door te gaan. Want als het eenmaal is gelukt, heb je een gezin en dan blijkt dat het het allemaal waard geweest is."

Sarah Jessica Parker

Ook Seks and the Cityster Sarah Jessica Parker kreeg haar tweeling Tabitha en Marion uiteindelijk via een draagmoeder. Dit nadat ze al wel zelf een zoon op de wereld had gezet. „Ik probeerde en probeerde en probeerde, maar werd maar niet meer zwanger", vertelde ze aan Vogue. „Het mocht gewoon niet meer zo zijn. Helaas, want als het zou kunnen, zou ik zo vaak bevallen als het maar kon!"

Mariah Carey

Mariah Carey beviel in 2011 van haar tweeling Moroccan en Monroe nadat ze eerder al eens een miskraam had gehad. Net als Yolanthe onderging Carey een hormoonbehandeling. „Ik vond het zwaar om maandelijks het hormoon progesteron te moeten slikken. Zelfs toen ik zwanger was, moest ik het blijven slikken omdat het de kans op een miskraam zou verkleinen", vertelde de wereldster in een praatprogramma.

Hugh Jackman

Acteur Hugh Jackman en zijn vrouw Deborra-Lee Furness kozen na jaren van proberen voor adoptie. „Het was zo’n pijnlijke periode. Wanneer je besluit kinderen te nemen, is dat een heel mooie periode. Maar als het er dan op begint te lijken dat dat niet gaat lukken, dan vervult dat je met angst." Lange tijd probeerde het stel daarom IVF, maar dat leek niet te helpen. „We besloten dat we er genoeg van hadden en kozen voor adoptie." Het koppel heeft inmiddels twee geadopteerde kids.

Celine Dion

Zangeres Celine Dion en haar man René Angélil kregen hun tweeling Nelson en Eddy na verschillende IVF-pogingen. In Hello! Canada Magazine vertelde Dion hierover: „We hebben het vijf keer geprobeerd voor ik zwanger werd. Bij de zesde poging lukte het en we waren gelijk dubbel gezegend."

Yolanthe en Wesley Sneijder verwachten hun kindje in oktober.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Sterren openhartig over zwangerschapsproblemen
Sluiten