Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 3 apr 2015 / 22:03 uur

Zwarte Cross: protesteren waartegen je maar wilt

Vind je de belasting te hoog. De verkeersdrempel voor je deur te laag? Ben je tegen de doodstraf? Op het komende Zwarte Crossfestival in de Achterhoek kun je protesteren waartegen je maar wilt.

Voor de actie van de Zwarte Cross en Amnesty International, op vrijdag 24 juli, is een demonstratieklasse in het leven geroepen. 450 deelnemers begeven zich over de crossbaan in een protestmars. Onder het mom ‘stop het apathische bankhangen’ wordt een dag eerder ook een zeven meter hoge bank verbrand.

Pussy Riot

Eerder trokken het festival en Amnesty de aandacht met The Naked Run For Freedom in verband met het vastzitten van de punkband Pussy Riot in Rusland. Vierhonderd mensen holden naakt, met een helm op het hoofd, over het terrein bij Lichtenvoorde. Vorig jaar droeg stuntman Jackson Strong zijn wereldrecord ‘verste backflip ooit’ op aan de Saoedische gewetensgevangene Raif Badawi.

Inschrijven voor de demonstratieklasse kan via www.amnesty.nl/zwarte-cross.

Lees ook: Zwarte Cross geopend door honderden naaktrenners.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zwarte Cross: protesteren waartegen je maar wilt
Sluiten