Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 22 mrt 2015
Leestijd: 3 minuten

Sanne Langelaar dacht amme-dikkehoela bij callgirl

Ze schittert in de bioscoop op dit moment als Anna in de kaskraker Michiel de Ruyter. Vanaf donderdag is Sanne Langelaar iets héél anders: een callgirl.

‘Dagboek van een Callgirl’, daar had Sanne Langelaar (30) zichzelf niet een-twee-drie bij bedacht. Toch speelt ze de chique hoer Anna vanaf donderdag op Net5. De dramaserie is gebaseerd op het Engelse ‘Secret Diary of a Call Girl’, dat (vooral) Britse vrouwen al meerdere seizoenen vreten. In Nederland zien we onder meer Susan Visser, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Dirk Zeelenberg, Mark van Eeuwen en, in de hoofdrol dus, Sanne Langelaar.

Geslachtsdelen

,,Het is niet zo dat ik ervaring in de business had ofzo, haha. Maar ik werd gevraagd auditie te doen en heb toen YouTube-filmpjes van de Engelse versie bekeken. Ik zag voornamelijk vrij heftige seksscènes met geslachtsdelen in beeld en dacht: ja, amme-dikkehoela. Daar moet je mij niet voor hebben."

Joris van den Berg, een van de regisseurs, haalde haar over het script te lezen. Langelaar: ,,En inderdaad, de rol is veel meer dan af en toe een seksscène. De Britse versie is veel plastischer dan dat wij het uiteindelijk hebben gedaan. Op NET 5 is het een serie voor vrouwen, veel minder plat dan in Engeland. Een vrouw vindt het platte helemaal niet interessant, die wil meer de suggestie."

Dramatische kant

Nieuwsgierigheid is de reden om te kijken, denkt de actrice. ,,In Nederland is prostitutie redelijk goed geaccepteerd, maar hoe het is om een callgirl te zijn, daar weten we niet zoveel over. Hoe doe je dat? Hoe zet je die knop om? Dat soort praktische zaken zijn fascinerend om naar te kijken. Verder is er ook een dramatische kant van Anna’s worsteling om haar werk en privéleven gescheiden en geheim te houden. Ze vertelt haar omgeving dat ze werkt in een callcentre van een verzekeringsmaatschappij. Dat klinkt zo saai dat niemand doorvraagt."

Staat Anna zo ver van haar af dat ze meteen amme-dikkehoela riep? ,,Haha… Ik riep het vooral omdat je als actrice echt iets te spelen wil hebben. Toen ik het scenario had gelezen was ik om, ik heb namelijk supervéél te spelen."

Callgirl Anna raakte in het wereldje verzeild door een leuke man leuke man te ontmoeten, met hem naar bed te gaan en een enveloppe met geld voor de taxi mee te krijgen. Althans, dat dacht ze. Er zat 1200 euro in. Of vrouwen bij het kijken naar de serie zouden kunnen denken ‘hé, dat wil ik ook!’, dat weet Sanne Langelaar niet zeker.

Anna vindt het leuk

,,Wie weet, maar dat kan ik niet voorspellen. Anna kiest er zelf voor en vindt het leuk. Ik speel geen zielige vrouw die misbruikt is in haar jeugd, verslaafd is en schulden heeft, maar juist een sterk iemand. Ik denk wel dat er mensen zijn die na de serie denken ‘zou mijn buurvrouw misschien…?’

Dan flapt de verslaggever eruit: ‘Het zou wat zijn als je stiekem toch een callgirl bent…’ Ja, dat zou lachen zijn! Geloof het of niet, maar ik heb bij een callcentre van een bank gewerkt, haha."

Dagboek van een callgirl, vanaf donderdag om 20.30 uur op Net5.

Do en don’t

Sanne Langelaar geeft twee callgirlwetten prijs:

Do: Ontdek zo snel mogelijk wat de klant wil en geef hem dat. Een klant wil niet het idee hebben dat hij een hoer heeft ingehuurd, maar een vriendin.

Don’t: Praat nooit over zijn vrouw en zeker niet in combinatie met seks.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Sanne Langelaar dacht amme-dikkehoela bij callgirl
Sluiten