Metro
Metro Entertainment 20 mrt 2015 / 18:10 uur

Prinses Amalia kiest middelbare school

Prinses Amalia, de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, gaat na de zomervakantie naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst vandaag bekendgemaakt.

Geheim

De koning en koningin hadden de schoolkeuze tot nu toe geheimgehouden om te voorkomen dat er een toeloop zou komen op de school louter omdat Amalia daar na de zomervakantie naartoe gaat.

Koning Willem-Alexander hoopt dat zijn dochters een ongestoorde en onbezorgde schooltijd kunnen hebben. Ze moeten zichzelf kunnen zijn en zichzelf kunnen ontdekken, zo zei hij eerder deze maand in een gesprek met Deense journalisten. Hij had zelf die mogelijkheid gehad en wenste die ook voor zijn kinderen.

Lees ook: RVD wint rechtszaak over hockeyfoto’s Amalia

Zorgen had hij wel, zo zei hij bij een eerdere gelegenheid. Zijn eigen schooltijd op eerst het Baarns Lyceum en daarna het Vrijzinnig-Christelijk Lyceum in Den Haag verliep zonder incidenten. Maar in die tijd waren er geen sociale media of mobiele telefoons en liep niet elke leerling rond met een camera. Hij besefte dat het moeilijk kon worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Prinses Amalia kiest middelbare school
Sluiten