Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 11 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Earring en Typhoon naast Anouk op Haags festival

Golden Earrring, Di-Rect, Miss Montreal, Typhoon, Nielson en Gers Pardoel. Dat zijn de muzikale namen die de line-up van het eenmalige festival Volvo Ocean Race voor de laatste twee dgaen compleet maken.

Zuiderstrand

De nieuwe namen zijn woensdag bekendgemaakt. Eerder werden Anouk en Racoon aangekondigd. Het driedaagse festival zal op 18, 19 en 20 juni plaatsvinden naast de ligplaats van de zeilboten op het terrein bij het Zuiderstrandtheater in Den Haag.

Met het Volvo Ocean Race Festival zorgt Nederland voor een bijzondere tussenstop van de Volvo Ocean Race. Den Haag is de enige locatie met een pitstop en geen enkele locatie in de wereld biedt bezoekers een driedaags muziekfestival tijdens de stop-over.

Lees ook: Earring viert halve eeuw muziek in Ziggo Dome.

Naast de aankomst van de schepen zelf, ten tijde van het festival, vinden er verschillende zeilgerelateerde activiteiten, lezingen en experiences plaats.

Zeven boten

Afhankelijk van de windkracht en –richting arriveren de boten op 18 of 19 juni in Den Haag. De zeven raceboten vertrekken weer op zaterdag 20 juni vanaf 12.00 uur in dezelfde volgorde als dat ze aangekomen zijn. Voordat ze doorvaren voor de laatste etappe richting Zweden, zullen ze eerst nog een paar boeien ronden voor de kust van het Scheveningse Noorderstrand.

Programma dag 1

Het programma voor donderdag 18 juni wordt in een later stadium bekend gemaakt, wanneer er meer duidelijk is over het verloop van de race. De kaartverkoop voor het Volvo Ocean Race Festival begint donderdag, info vind je op www.volvooceanracefestivaldenhaag.com.

Programma 19 juni: Golden Earring, Racoon, DI-RECT.

Programma 20 juni: Anouk, Typhoon, Gers Pardoel, Nielson en Miss Montreal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Earring en Typhoon naast Anouk op Haags festival
Sluiten